TAKO MU I TREBA: / Mourinho pod žestokom paljbom zbog lijepe Eve

Image
Foto: Screenshot/YouTube

Udruga liječnika Premierlige objavila je priopćenje u kojem je nepravednim i ekstremnim ocijenila ponašanje menadžera Chelseaja Josea Mourinha prema klupskoj liječnici Evi Carneiro.

13.8.2015.
6:45
Screenshot/YouTube
VOYO logo

Podsjetimo, do afere je došlo prošli vikend kada je Mourinho optužio liječničku službu svoga kluba da ne poznaje nogomet i nema osjećaj za igru. U dvoboju protiv Swanseaja (2:2) na startu Premierlige Chelseaju je isključen vratar Thibaut Courtois, a u samoj završnici je nakratko s terena morao izaći i Eden Hazard kako bi mu se ukazala pomoć. Mourinha je naljutilo što je s dva igrača manje morao loviti pobjedu, a žrtveno janje je našao u liječničkoj ekipi na čelu s dr. Carneiro.

"Nisu smjeli ignorirati suca"

Portugalski stručnjak je, naime, smatrao da Hazard nije bio teže ozlijeđen i da liječnici nisu trebali utrčavati u teren što je, prema pravilima, automatski značilo da igrač privremeno mora izaći izvan travnjaka. Mourinho je potpuno izgubio živce, a nakon utakmice je žestoko kritizirao dr. Carneiro. Ona je, pak, putem Facebooka zahvalila svima koji su je podržali u toj situaciji i time još više digla tlak Mourinhu koji je potpuno ignorirao činjenicu da je sudac utakmice tražio od liječnika da uđu u teren.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon svega je odlučio smijeniti lijepu dr. Carneiro koja ostaje u klubu, ali više neće sjediti na klupi niti biti prisutna na treninzima. Zbog toga je reagirala i Udruga liječnika Premierlige koja Mourinhov potez smatra neprimjerenim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
MOURINHO, BAŠ SI GAD: /

Jose se osvetio lijepoj Evi!

Image
MOURINHO, BAŠ SI GAD: /

Jose se osvetio lijepoj Evi!

"Za liječnike koji rade u Premierligi i pohode utakmice kao profesionalci vrijede isti etički standardi kao i za sve ostale liječnike. Vođenje brige prema pacijentu je temeljna odrednica ovoga posla, neovisno o tome je li pacijent nogometaš. Udruga liječnika Premierlige smatra da je udaljavanje dr. Carneiro s klupe Chelseaja nepravedno i ekstremno. U incidentu koji se dogodio prošli vikend Chelseajevu liječničku službu je na teren pozvao sudac. Da su ignorirali taj poziv, liječnici bi prekršili profesionalne i etičke standarde", stoji između ostaloga u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo