Čeferin upozorava / Svjetsko prvenstvo će slijediti primjer Eura? 'SP 2026. u Europi mogu organizirati samo dvije-tri zemlje'

Image

Glomazno povećanje broja sudionika Svjetskog prvenstva na 48 reprezentacija zahtijeva od domaćina 12 stadiona, a to može malo zemalja, tvrdi Čeferin

21.3.2017.
20:46
VOYO logo

Predsjednik Europske nogometne federacije (UEFA) Slovenac Aleksander Čeferin smatra kako u Europi samo dvije ili tri zemlje mogu organizirati svjetsko nogometno prvenstvo 2026. godine na kojem će sudjelovati čak 48 reprezentacija.

Čeferin je prilikom posjeta Češkom nogometnom savezu rekao kako će biti teško naći mnogo zemalja koje su u stanju osigurati desetak odgovarajućih stadiona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da možda postoje dvije ili tri takve zemlje u Europi. U Africi nema takvih zemalja, možda Kina, možda SAD. Bit će zanimljivo, 48 reprezentacija je veliki broj," kazao je Čeferin u Pragu.

Uefin predsjednik je ranije najavio kako će Europa tražiti najmanje 16 mjesta za svoje reprezentacije na Svjetskom prvenstvu 2026. Naglasio je i kako je dobro što je broj selekcija koje sudjeluju na Europskom prvenstvu povećan na 24.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U Francuskoj smo vidjeli dobro natjecanje. Mnoge male zemlje su se plasirale i dobro prošle," kazao je dodavši kako će organizacija idućeg Eura 2020. biti zahtjevna.

Europsko nogometno prvenstvo 2020. igrat će se u 13 država zbog obilježavanja 60. rođendana UEFA-e. Utakmice će se igrati u Amsterdamu, Bakuu, Bilbaou, Bruxellesu, Bukureštu, Budimpešti, Kopenhagenu, Londonu, Dublinu, Glasgowu, Münchenu, Rimu i Sankt Peterburgu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Organizacija EP-a 2020. neće biti lagan zadatak. To se neće ponoviti u budućnosti, barem ne dok sam ja tamo", naveo je Čeferin.

Neke spekulacije iz FIFA-e govore da je moguće kako će Svjetsko prvenstvo 2026. također biti organizirano u više zemalja, kao što će to biti na Euru 2020.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo