TKO JE HAJDUKOV KLINAC KOJI JE NA PUTU ZA CITY: / Stručnjaci ga već uspoređuju s jednim od najboljih veznjaka na svijetu

Image
Foto: Pixsell, Luka Stanzl/PIXSELL

Slavni Pep Guardiola u svojim redovima želi jednog od najboljih veznjaka koji igra u Hrvatskoj.

17.1.2019.
11:06
Pixsell, Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Aktualni engleski prvak Manchester City navodno je sve dogovorio s Hajdukom oko transfera Ante Palaverse. Vijest je to koju je u srijedu plasirao poznati talijanski novinar i stručnjak za transfere Gainluca Di Marzio.

Prema njemu, veznjak bi trebao do kraja sezone ostati u Splitu i pridružiti se Cityju na početku sljedeće. Spominje se i kako je ova trgovina vrijedna osam milijuna eura, a uključeni su i dodatni bonusi ovisno o nastupima. Pep Guardiola navodno u njemu vidi nasljednika Fernandinha. Vijest o ovom transferu, očekivano, prenijeli su brojni svjetski mediji uključujući Guardian, Daily Mail, Marcu i druge.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sličan Kroosu

Guardian je u osvrtu na ovaj posao istaknuo kako je Palaversa ostvario ogroman napredak u posljednjih par godina, kako u mladoj momčadi, a pogotovo nakon što je prošlog ljeta prešao u seniore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Već se smatra jednim od najboljih središnjih veznjaka u HNL-u. Sličan je Toniju Kroosu kada je u pitanju nogometna inteligencija i čitanje igre. Tranutačno igra na poziciji osmice, ali bi mogao postati sjajna šestica gdje City jako ovisi o 33-godišnjem Fernandinhu", navodi među ostalim Guardian.

Poznati novinar Marcus Christenson na Twitteru je također prenio ovu vijest ističući kako je možda prerano tvrditi da je riječ o novom Fernandinhu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Impresivne brojke

Njegova statistika ove sezone u dresu Hajduka je impresivna. U 14 utakmica dao je dva gola, odigrao je 550 preciznih dodavanja (85%), poslao je 29 točnih dugih lopti od 44, osvojio je 99 duela (61%), te 48 zračnih (78%), odradio je 20 od 30 uspješnih driblinga te je imao 23 osvojena starta na loptu iz 35 pokušaja. Treba napomenuti da mu je tek 18 godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O Palaversi su se putem društvenih mreža očitovali i poznati hrvatski stručnjaci i autori s Telesporta Aleksandar Holiga i Juraj Vrdoljak.

"Za one koji pitaju: vjerujem da je Palaversa stvarno poseban, ali to je tek počeo pokazivati. Ne mislim da će biti spreman za Premier ligu barem još jednu i pol sezonu. Što se tiče stila malo možda više podsjeća na Tonija Kroosa nego Fernandinha", poručio je Holiga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ozbiljan interes

"Palaversa je veznjak koji odlično reagira pod pritiskom. Ima izvrsnu viziju igre i sjajan je za svaku momčad koja teži posjedu i traži mlade igrače", mišljenja je Juraj Vrdoljak.

U međuvremenu, Hajduk još nije potvrdio ovaj transfer, a Dalmatinski portal navodi da on još nije blizu realizacije. Prema njihovim saznanjima postoji ozbiljan interes, ali ne i ponuda. Ističu kako ga City prati dvije godine kao i to da bi odšteta bila manja od one koja se spominje. Za kraj još jednom naglašavaju kako ponude nema te da se sve za sada svodi na ozbiljan interes.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo