VIDEO: / To se rijetko viđa! Suđen kraj utakmice sekundu prije nego je pao gol!

Francuska i Švicarska odigrala su najefikasniju utakmicu na Svjetskom prvenstvu. Galski pijetlovi su sa 5:2 deklasirali Švicarce.

20.6.2014.
19:52
VOYO logo

ŠVICARSKA: Benaglio, Djorou, Von Bergen, Rodriguez, Lichsteiner, Inler, behrami, mehmedi, Xhaka, Shaqiri, Drmić.

FRANCUSKA: Lloris, Varane, Sakho, Evra, Debuchy, Pogba, Matuidi, Cabaye, Grlezmann, Benzema, Valbuena

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Strijelci: 0:1 Giroud (17.), 0:2 Matuidi (18.), 0:3 Valbuena (40.), 0:4 Benzema (67.), 0:5 Sissoko (73.), 1:5 Dzemaili (83.), 2:5 Xhaka (88.). Kako je krenuo konačni obračun za prvu poziciju u skupini E, tako je i završio. Francuska je u Salvadoru demonstrirala fantastičan nogomet kakav se u ovom dosadašnjem dijelu Svjetskog prvenstva još nije vidio. Galski pijetlovi su u 73. minute potpuno ponizili Švicarsku čiji su igrači na kraju prvoga poluvremena (bilo je 3:0), izlazeći sa travnjaka, izgledala kao da ne znaju "k'o im glavu nosi". Bili su potpuno izgubljeni, dotučeni, slobodno možemo napisati poniženi!

Mrežu Švicaraca je prvo načeo Giroud, čovjek koji je u 8. minuti susreta napravio težak prekršaj na Von Bergenu neprezno mu nogom razbivši arkadu, a za to nije dobio niti žuti karton. Velika pogreška suca Kuipersa. Francuzi tu nisu stali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Već nakon 60 sekundi igre Behrami je nakon pogotka izveo loptu s centra, a nju je odmah presjekao Benzema, guruo za Matuidija koji hladno šalje loptu pored Benaglija za povećanje vodstva.

Francuska je već u 32. minuti mogla povećati vodstvo. Benzema je izborio jedanaesterac, ali ga nije uspio pretvoriti u pogodak. Na odbijenu loptu naletio je Valbuena, ali s pet metara nije uspio poslati loptu u praznu mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//cdn.playwire.com/bolt/js/embed.min.js

Švicarska je nakon tog penala bila u totalnom šoku, iako je nešto pokušavala u napadu. I onda, nastavak zastrašujuće priče za Francuze. Giroud je u 40. minuti povukao loptu na lijevo strani, poslao loptu na drugu stranu za Valbuenu kojem nije bilo teško poslati ju u praznu mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Simfonija nogometa zvana Francuska zasvirala je svoje najljepše nogometne note i u nastavku. Demonstracija sile francuza bila je zastrašujuća, Švicarska apsolutno ništa nije mogla napraviti u ovom srazu. Pogba, nogometni umjetnik koji je ušao u nastavku susreta, dao je odličnu loptu u prostor za Benzemu koji ju je potom uspio zavuči ispod vratara Benaglija za povećanje vodstva Francuske.

Francuska je onda okrenula stranicu sa notama i zasvirala drugu nogometnu melodiju. Druga simfonija, isti učinak. A to je bio novi gol u mreži Švicaraca. 72. minuta - Nakon dobre akcije Francuza, Benzema je dodao do Sissoka koji s desetak metara iskosa šalje loptu u suprotan kut za povećanje vodstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Švicarska je smanjila u 81. minuti. Dzemaili je potegnuo s tridesetak metara iz slobodnog udarca i fenomenalnim pogotkom smajnio sramotu Švicaraca u Salvadoru.

U 87. minuti Švicarska je pokazala karakter. Inler je dao izvanrednu loptu za Xhaku koji je potegnuo isprve i poslao loptu iza leđa Llorisa, koji je po drugi puta na SP-u morao vadiit loptu iz mreže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glavni sudac sraza Kuipers nije priznao Benzemin gol u posljednjoj sekundi utakmice i time je spasio rekord Hrvatske koja još uvijek drži laskavi rekord najuvjerljivije pobjede na Svjetskom prvenstvu.

Neka to bude poticaj našima za odlučujući dvoboj sa Meksikom za prolaz u osminu finala koji je na rasporedu u ponedjeljak u 22 sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Oko sokolovo" Mateo Beusan za HRT je nakon dvoboja prokomentirao posljednju sudačku odluku kojom je poništen gol Benzeme u posljednjoj sekundi utakmice.

"Sad lopta ide i tu je kraj, čim je upućena, sve što se događa poslije toga nema veze s utakmicom. Sudac je već kod dodavanja Benzemi sudio kraj i tu je utakmica završena, to je sve regularno", objasnio je Beusan čudni kraj susreta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Očekivano je zadovoljan nakon uvjerljive pobjede protiv Švicarske (5-2) bio francuski izbornik Didier Deschamps, ali svejedno nije podlegao euforiji.

''Tricolori'' su u 2. kolu skupine E na Svjetskom prvenstvu u Brazilu fantastičnom igrom deklasirali Švicarsku i došli na prag plasmana u drugi krug. Nekoliko dana ranije su, podsjetimo, svladali i Honduras s 3-0, tako da imaju pino razloga za zadovoljstvo i optimizam uoči nastavka natjecanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Pobijediti Švicarsku s 5-2 je nevjerojatno, a imati šest bodova nakon dvije utakmice je idealno. Pripremili smo dobro dosadašnje dvije utakmice i bilo smo vrlo učinkoviti. No, ovo je tek prvi dio natjecanja u kojem još moramo dovršiti posao protiv Ekvadora. Nakon toga počinje drugo natjecanje - istaknuo je Deschamps u prvom komentaru poslije salvadorskog dvoboja. 1. Francuska 2 2 0 0 8 2 +5 6 2. Švicarska 2 1 0 1 4 6 -2 3 3. Honduras 1 0 0 0 0 0 +0 0 4. Ekvador 1 0 0 1 0 3 -3 0

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo