'Svi su radili isto i dokazat ću da nisam kriv!'

Slavna Hajdukova era iz prošlog desetljeća, kada su Splićani igrali u Ligi prvaka, predmet je istrage nadležnih organa zbog navodne utaje poreza. 'Svi su radili isto, a pretresalo se samo nas!

18.8.2011.
15:11
VOYO logo

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu prije koji dan je podignulo optužnicu protiv bivšeg sportskog direktora Ivana Buljana i drugih nekadašnjih čelnika BilihVedrana Rožića i Bartola Kaleba zbog navodne utaje poreza kojom su državu između 1992. i 1997. godine oštetili za 74 milijuna kuna, a raznim malverzacijama klub za 18 milijuna kuna.

HDZ-ov zastupnik Rožić, kojem je saborsko Mandatno-imunitetno povjerenstvo skinulo imunitet, tvrdi da je Hajduk u tim ratnim godinama imao devizni račun u Austriji preko kojeg je poslovao, ali da se privatno njime nitko nije okoristio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Buljan također tvrdi da je 'čist' te da će svoju nevinost dokazati pred nadležnim institucijama.

"To neka sve ide na sud. Pa svi su klubovi radili na isti način, a pretresao se samo Hajduk. Baš bih volio neke ljude pitati zašto je tako. Nevinost ću dokazati na sudu, u to ne dvojim", rekao je Buljan, koji smatra da je četvrtfinale Lige prvaka iz 1994. danas, ali i u budućnosti nedostižno našim klubovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Složili smo sjajnu momčad. Vratili su se Asanović, Štimac, Vučević..., bili su tu mladići Rapaić, Mornar i Erceg, doveli smo Hibića za 50.000 maraka, pa Praženicu... A zaradili smo na svim igračima!", prisjeća se Buljan slavnih dana nakon kojih je uslijedio pad.

"Kasnije smo imali mladu momčad s Jurićem, Vučkom, Tudorom, Lekom, Skokom... Dinamu su poklonili pobjedu protiv nas, a potom je na proljeće nestalo novca i sve se raspalo", izjavio je Buljan za sportski tjednik Max.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201108180174006 arti-201108170645006 arti-201108130221006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo