Svi su poludjeli za sprejom koji nestaje osim njih: 'To nije problem'

'Magični sprej' kojim se obilježava udaljenost živog zida od lopte neće se tako skoro koristiti u Bundesligi. Naime, sprej je pao na testu zbog nuspojava.

28.9.2014.
14:09
VOYO logo

Sprej koji nestaje je na Svjetskom prvenstvu u Brazilu bio apsolutni hit, a nakon toga se udomaćio u mnogim europskim ligama. Međutim, ne i u Njemačkoj. Sprej je svoju premijeru trebao doživjeti u osmom kolu, ali je pao na testu zbog nuspojava.

"U Njemačkoj i Europskoj uniji sprej ne bi smio biti upotrebljavan jer nema dozvolu. U ovakvom obliku kao što je sada, niti ne bi smio biti upotrebljavan", objasnila je Greta Dau, znanstvenica koja je ispitivala spomenuti proizvod.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Postoje male nelogičnosti kod spreja. Specifikacija na spreju odudara od stvarnosti. Doza sadrži 33 posto veću količinu nego je navedeno, a na boci nije označeno kako je proizvod zapaljiv. Uz to, tvrde kako sprej izaziva hormonalne promjene.

"To je problem jedino ukoliko si sadržaj istresete u usta ili oči", izjavio je Andreas Klee, poduzetnik koji je ponudio proizvod Bundesligi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/edabgP2NWm0

Iako su suci jako zainteresirani za proizvod, iz razloga što im uvelike olakšava posao. Međutim, njemački zakoni su tvrdi i trebat će riješiti spomenuti problem prije nego će se početi upotrebljavati i u Njemačkoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo