LUDNICA NA OTOKU, BILIĆ IZBORIO PREMIER LIGU: / Legenda Vatrenih u dramatičnoj završnici prvenstva odvela WBA među elitu

Image
Foto: Profimedia

WBA je u posljednjem kolu Championshipa protiv QPR-a izborio nastup u Premierligi sljedeće sezone. Tekstualni prijenos utakmice mogli ste pratiti na portalu Net.hr.

22.7.2020.
22:30
Profimedia
VOYO logo

Bivši izbornik hrvatske reprezentacije Slaven Bilić vratio je momčad West Bromwich Albiona u englesku Premier ligu osvojivši drugo mjesto u Championshipu, drugom razredu engleskog klupskog nogometa.

Image
JESTE LI PRIMIJETILI ŠTO JE BILIĆ NAPRAVIO ODMAH PO ZAVRŠETKU UTAKMICE? /

Upravo zbog ovog ga svi obožavaju; 'Pokazao je ono nešto posebno'

Image
JESTE LI PRIMIJETILI ŠTO JE BILIĆ NAPRAVIO ODMAH PO ZAVRŠETKU UTAKMICE? /

Upravo zbog ovog ga svi obožavaju; 'Pokazao je ono nešto posebno'

Bilićevoj momčadi je u posljednjem kolu za to dovoljan bio domaći remi 2-2 protiv Queens Park Rangersa, jer je trećeplasirani Brentford na svom terenu poražen sa 1-2 od Barnsleyja, koji je unatoč pobjedi ispao u treću ligu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

Slaven Bilić nakon utakmice

Krovinoviću puna minutaža

Queens Park Rangers je na Hawthornesu poveo pogotkom Manninga u 34. minuti. Diangana je u 44. minuti izjednačio, a u 50. minuti je West Bromwich Albion preokretom došao do vodstva za koje je strijelac bio Robinson. Mogli su domaći igrači doći do uvjerljivije prednosti, ali nisu imali preciznosti u nekoliko izglednih situacija, za što je kazna stigla u 61. minuti, kad je na 2-2 izjednačio Eze.

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bio je to i konačan rezultat utakmice, ujedno 17. neodlučeni ishod Bilićeve momčadi u ovoj sezoni. WBA je osvojio 83 boda, deset manje od Leeds Uniteda koji je osvojio prvo mjesto u Championshipu i tako osigurao povratak u Premier ligu nakon 16 godina.

Hrvatski nogometaš Filip Kroinović odigrao je cijelu utakmicu za WBA.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najmanje poraza

WBA se vraća u Premier ligu nakon dvije sezone u Champinshipu, a Bilićevoj momčadi će to biti 82. sezona u najvišem razredu engleskog nogometa. West Brom je u izgubio samo sedam utakmica u ovoj sezoni i završio kao momčad s najmanje poraza te zasluženo izborio promociju u elitu engleskog klupskog nogometa.

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U doigravanje za treće mjesto koje vodi u Premier ligu plasirali su se Brentford, Fulham, Cardiff i Swansea, a bez doigravanja ostao je bivši europski prvak Nottingham Forest kojemu je u zadnjem kolu trebao samo bod, ali je na domaćem terenu poražen sa 1-4 od Stokea, kojemu ta pobjeda ništa nije značila.

Šunjić strijelac

U posljednjem kolu se među strijelce upisao i povremeni hrvatski reprezentativac Ivan Šunjić koji je postigao jedini pogodak za Birimingham u domaćem 1-3 porazu od Derbyja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz Championshipa su ispali Charlton, Wigan i Hull.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

UŽIVO

WBA - QPR 2:2

WestBrom: Johnstone, Furlong, Bartley, Ajayi, O’Shea, Sawyers, Livermore, Matheus Pereira, Krovinović, Diangana, Robinson.

QPR: Lumley, Kakay, Masterson, Barbet, Manning, Cameron, Ball, Samuel, Amos, Eze, Chair.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa

90' + 5' Gotova je utakmica, Bilić i WBA će sljedeće sezone igrati Premierligu!

90' + 2' Brentford gubi, sada je WBA na stvarno jako mali korak do Premierlige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90' Ušli smo u sudačku nadoknadu, još malo dijeli Bilića i WBA do Premierlige.

84' Pokušava WBA doći do Pogotka za Premierligu, Ajayi je opasno pucao glavom, ali to ide malo pokraj okvira gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

81' Bilić je sada napravio dvostruku zamjenu u svojoj momčadi kako bi u završnici pokušao stići do 3 boda koja ga vode u Premierligu.

73' Velika prilika za WBA, pucao je Krovinović, ali golman QPR-a Lumley izvrsno brani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

70' Brentford je izjednačio protiv Barnsleyja. WBA je u ovom trenutku i dalje drugi, ali Brentford ima samo bod manje i prestići će ga ako pobijedi u svojoj utakmici, a WBA odigra neodlučeno s QPR-om.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

61' GOL QPR je izjednačio preko Ezea. No, Bilićeva ekipa i remijem uz ovakve rezultate u ostalim utakmicama ide u Premierligu.

57' Sada je Robinson imao dvije velike prilike u kojima je mogao zabiti gol za 3:1, ali QPR se spasio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

50' GOL WBA je zabio za 2:1 i sada je na milimetar do plasmana u Premierligu. Strijelac za preokret je bio Robinson.

50' Fulham je izjednačio protiv Wigana, ali WBA i dalje drži drugu poziciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

46' Počelo je drugo poluvrijeme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

45' Gotovo je prvo poluvrijeme.

Image
Foto: Profimedia

Filip Krovinović tijekom utakmice protiv QPR-a

45' WBA je sada ponovno dao gol, ali na Bilićevu nesreću on je poništen zbog zaleđa.

44' GOL WBA je izjednačio u završnici prvog poluvremena, strijelac vrijednog gola je Diangana.

41' Dobre vijesti za WBA, Barnsley je upravo poveo protiv Brentforda.

35' GOL QPR je poveo golom Manninga koji je zabio udarcem s ruba šesnaesterca. Bilićev WBA je s ovim rezultatom pao na treće mjesto, a Brentford je stigao na poziciju koja vodi u Premierligu.

33' Wigan je poveo protiv Fulhama, to su odlične vijesti za WBA.

30' QPR je sada imao priliku iz slobodnog udarca iz opasne pozicije nakon Krovinovićevog prekršaja, no iz njega nije bilo ozbiljne prijetnje po gol WBA-a.

Image
Foto: Profimedia

Utakmica između West Bromwich Albiona i Queens Park Rangersa

17' Nova šansa za WBA. Krovinović je prošao po krilu i asistirao Pereiri, a on ne pogađa okvir gola.

11' WBA pokušava što ranije stići do gola. Pucao je sada hrvatski nogometaš Filip Krovinović, ali vratar QPR-a brani bez većih poteškoća.

10' Nakon prvih deset minuta rezultat je 0:0 i na utakmicama koje igraju Brentford i Fulham, momčadi koje se također bore za drugu poziciju u Championshipu koja donosi nastup u Premierligi sljedeće sezone. Fulham u istom terminu igra s Wiganom, a Brentford s Barnsleyjem.

1' Počela je utakmica.


Image
Foto: Profimedia

Nogometaši se zagrijavaju prije utakmice

19:45 - Stigli su sastavi.

12: 53 - "Ne možemo mi Hrvati, a da sami sebi ne zakompliciramo život." Poznata je ovo izreka koju će rado izgovoriti svaki hrvatski reprezentativac nakon što se njegova reprezentacija izvuče iz teške situacije koju je sama sebi stvorila. Tim se postulatima ove sezone, izgleda, vodio i Slaven Bilić koji je cijelu sezonu bio na prvom ili drugom mjestu sa svojim West Bromwichem, da bi u pretposljednjem kolu napravio neviđenu dramu.

Izgubio je od fenjeraša, no njegov glavni protivnik u borbi za izravni plasman u Premier ligu Brentford također je upisao poraz, tako da će se sve rješavati u posljednjem kolu. Bilić večeras doma dočekuje Queen's Park Rangerse, 14. momčad na ljestvici koja neopterećeno ulazi u utakmicu, dok Brentford također doma ugošćuje Barnsley, pretposljednju momčad od ukupno 24 koje igraju Championship.

"Sad imamo još jednu utakmicu i moramo to riješiti. Zaboravite na petak, sad je u pitanju samo srijeda navečer. Kasnovečernja utakmica. Sve je u igri. Moramo pokazati mentalitet, intenzitet svi skupa i završiti posao", rekao je Bilić uoči utakmice.

A pod završavanjem posla misli na pobjedu jer je to jedino sigurno što ih vodi izravno u Premier ligu. Brentford zaostaje jedan bod za West Bromwichem i svaka greška mogla bi ih skupo koštati. Zanimljiva je okolnost da QPR nema nikakvih ambicija, za njih ova utakmica nema apsolutno nikakav značaj, dok se pretposljednji Barnsley još uvijek pobjedom u gostima (i ako se još ostali rezultati poklope) može osigurati opstanak u ligi.

Image
Foto: Profimedia

West Bromwich Albion manager Slaven Bilic celebrates his teams second goal 2-0 West Bromwich Albion v Derby County, Sky Bet Championship, Football, The Hawthorns, West Bromwich, UK - 08 Jul 2020,Image: 541361688, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no

Pritisak

"Na prva dva mjesta smo od sedmog kola. Nismo se morali osloniti ni na čije rezultate i zato smo bili tako ljutiti u petak. Prvi put to nije bio slučaj. Brentfordova utakmica protiv Stokea pokazala je kako pritisak dolazi s pozicijom na tablici, ne dolazi zato što su ti igrači manje sposobni. Oni nisu bili u takvoj poziciji osam utakmica i pobijedili su ih sve, i one koji nisu morali pobijediti. Ali u prvoj utakmici koju su trebali pobijediti, nisu", rekao je uoči utakmice Bilić koji je pred velikim ostvarenjem zbog svog novca koji će WBA dobiti ako se plasira u Premier ligu.

Naime, engleski mediji procijenili su da će Leeds, koji je već osigurao promociju, dobiti oko 200 milijuna funti od nagrada, TV prava i sponzora u sljedećih nekoliko sezona. West Bromov honorar trebao bi također biti poprilično izdašan, piše se o svoti od oko 170 milijuna funti.

U slučaju da ne uspije, Bilić ima još jednu šansu u doigravanju koje će igrati momčadi s 3., 4., 5. i 6. pozicije na tablici, a samo jedan od njih će se plasirati u viši rang.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo