ŠVEDSKI IZBORNIK OBJASNIO GUŽVU NA KRAJU UTAKMICE: / Krivnju je prebacio na njemačku reprezentaciju, a onda opleo i po sucu

Image
Foto: AFP

Njemačka je svladala Švedsku 2-1

23.6.2018.
23:42
AFP
VOYO logo

Pogotkom Tonija Kroosa u posljednjoj minuti sudačke nadoknade utakmice njemačka nogometna reprezentacija upisala je 2-1 pobjedu protiv izabrane vrste Švedske, time i stigla do tri prva boda na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Pobjeda koja je braniteljima naslova svjetskog prvaka bila nužna zbog poraza od Meksika u utakmici prvog kola skupine F stigla je na krajnje dramatičan način nakon preokreta iz rezultatskog minusa.

Visoke tenzije narasle su dodatno po završetku ogleda pa je viđeno i naguravanje stručnog stožera reprezentacija, a sve je sad opisano i kroz izjave nekih od sudionika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
POTUKLI SE STRUČNI STOŽERI NJEMAČKE I ŠVEDSKE! /

Zaiskrilo nakon pobjede Elfa i golčine Kroosa u 95., procurio i video

Image
POTUKLI SE STRUČNI STOŽERI NJEMAČKE I ŠVEDSKE! /

Zaiskrilo nakon pobjede Elfa i golčine Kroosa u 95., procurio i video

Kroos priznao pogrešku

Put od tragičara do junaka prošao je Kroos koji je priznao pogrešku kod primljenog pogotka i istaknuo:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Igrali smo jako dobro, ali smo propustili puno prilika. Morali smo zabiti pogodak u prvih 10 minuta. Ali ako pogledate kako smo se borili u ovoj utakmici, zaslužili smo pobjedu. Puno su nas kritizirali, djelomično i s pravom. Naravno da je pogodak Šveđana moja greška, tu nema dileme. Ali onda morate imati snage odigrati onako kako smo mi odigrali u drugom dijelu".

Vjera u sebe

I njemački izbornik Joachim Löw bio je zadovoljan. Doduše ne u potpunosti budući da je Rudy utakmicu završio sa slomljenim nosom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bio je to triler, puno emocija, sve do zadnjeg zvižduka. Danas sam jako zadovoljan jer nismo izgubili živce, nismo paničarili nakon što smo primili pogodak. Sačuvali smo mirnu glavu i izmorili Šveđane svojim kratkim dodavanjima. Sretan sam zbog Kroosa jer je on sudjelovao u švedskom golu. Gol u sudačkoj nadoknadi, iako pomalo i sretan, pokazuje našu vjeru u sebe", prenosi nogometni portal Gola njegove riječi i osvrt na ozljedu Rudyja:

"Mislim da ima slomljen nos."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

https://streamable.com/lspwc

Anderssonovo pojašnjenje

A što se dogodilo po završetku ogleda pojasnio je švedski izbornik Janne Andersson:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Unosili su nam se u lice i mahali rukama. To me stvarno razljutilo. Borili smo se 90 minuta i na kraju biste trebali čestitati i otići",kazao je Andersson koji zamjerku ima i na suđenje pa tako tvrdi da je na Marcusu Bergu trebalo svirati prekršaj i kazneni udarac za njegovu momčad.

"Izgledalo je kao čisti penal, pa ako imamo sistem, zašto se nije išlo gledati. Nisam to vidio svojim očima, ali vjerujem kolegama koji su rekli da je bio čisti kazneni udarac."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo