ŠVEĐANI ŠOKIRALI TUDORA I GALATASARAY: / U prvoj europskoj utakmici u povijesti uzeli skalp velikanu

Image
Foto: Screenshot

Švedski prvoligaš Ostersunds priredio je iznenađenje pobijedivši Galatasaray, kojeg vodi hrvatski stručnjak Igor Tudor, 2-0 u prvom susretu 2. pretkola Europske lige.

13.7.2017.
22:04
Screenshot
VOYO logo

Za švedski sastav bila je to prva europska utakmica u povijesti i pobjeda protiv turskog velikana izazvala je oduševljenje domaćih navijača i svih u klubu.

Pobjedu domaćinu donijeli su Saman Ghoddos golom u 68. minuti, te Jamie Hopcutt pogotkom u drugoj minuti sudačke nadoknade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ostersunds je 2015. izborio promociju u prvu švedsku ligu i u prvoj sezoni osvojio je osmo mjesto. No, briljirao je u kupu osvojivši trofej čime je prvi put u povijesti izborio Europu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Možete si misliti koliko su igrači bili napeti i nervozni uoči utakmice. Dobili smo priliku na otvaranje natjecanja u Europi igrati protiv turskog velikana. Bio je to dvoboj Davida i Golijata," kazao je engleski trener Graham Potter.

Premda tursko prvenstvo počinje tek sredinom kolovoza, poraz u Švedskoj izazvat će nove kritike na Tudorov račun. Za turski sastav je posljednjih 20 minuta nastupio napadač francuske nogometne reprezentacije Bafetimbi Gomis međutim, niti on nije pomogao turskom sastavu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
Samit
default_cta
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Barbapapa
default_cta
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo