SUROVI SVIJET NAVIJAČA: / Osjetite adrenalin s gostovanja Boysa u Beogradu

Image
Foto: Screenshot
16.10.2015.
13:31
Screenshot
VOYO logo

Film donosi zanimljivu priču o nostalgiji, prijateljstvu i surovom kodeksu koji vlada svijetom navijača, a prikazuje i vrijeme kad su utakmice između hrvatskih i srpskih klubova bili više od običnih sportskih događaja.

Film je sniman prema scenariju Ive Balenovića scenarista Metastaza i Roberta Cukine koji je u scenarij uveo elemente stvarnih događaja i likova iz perioda kada je nastajala navijačka skupina Bad Blue Boys.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

https://vimeo.com/142596607

Gostovanje Boysa u Beogradu

Film gledatelje vodi u posljednje mjesece predratne Jugoslavije u kojima susrećemo nešto mlađeg Krpu, Kizu, Deju, Filipa, te upoznajemo neke nove likove koji ih prate na gostovanje Bad Blue Boysa u Beogradu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U svojim kratkim filmovima mladi redatelj Igor Šeregi već je oblikovao stil prepoznatljiv po autentičnom humoru koji će u ovom filmu biti prisutan unutar navijačkih sukoba i pregršta akcije te dovesti naše likove do neočekivanih odnosa i situacija. Upravo zato ne čudi da na pitanje kako bi okaratkerizirao film ZG80, Šeregi uz smješak odgovora:

‘’Ovo je zapravo komedija s elementima nasilja, ali je isto tako i film ceste.’’

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, iako film donosi priču koja je nastala u vrijeme predratne Jugoslavije, ovaj mladi redatelj vjeruje da će publika u filmu vidjeti više od stereotipnog sukoba između dvaju navijačkih ili nacionalnih skupina.

Prijateljstvo prije svega

‘’Vjerujem da će ovaj film pokazati kako ljubav i strast prema nečemu, apsolutno brišu granice koje nameću nacionalnost, politička oprijedjeljenost ili stupanj obrazovanja, te da usred kaosa svih mogućih zbivanja i sukoba može nastati prijateljstvo. Stoga, ZG80 nije samo još jedan film o surovom svijetu navijačkih skupina. Junaci filma pričaju priču o nostalgiji i prijateljstvu, priču o jednoj sasvim drugačijoj supkulturi, o društvu i problemima koji su okupirali tadašnju mladež’’, zaključuje Šeregi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lik Krpe ponovo tumači Rene Bitorajac, uz kojeg su Marko Cindrić, Filip Detelić. Marko Janketić, Matija Kačan, Domagoj Mrkonjić, Mijo Jurišić, Igor Hamer, Mario Petreković, Miloš Timotijević, Mladen Andrejević, Srđan Miletić, Danica Maksimović i drugi.

Film je nastao u produkciji hrvatske produkcijske kuće Kinoteka, distributer je 2i Film, a sufinanciran je sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo