KONTROVERZNO / Superliga se vraća! Novi koncept uključuje do čak 80 klubova

Image

Reichart je izrazio nadu da će novo natjecanje krenuti u sezoni 2024./2025, a otkrio je i kako se već pregovara s pedesetak klubova

9.2.2023.
13:13
VOYO logo

Ideja Superlige opet je živa, potvrdio je Bernd Reichart, direktor tvrtke A22 koja je 2021. godine osnovana kako bi realizirala spomenuti projekt.

Ovom je projektu, doduše u podosta izmijenjenom formatu, vjetar u leđa dala nedavna odluka Trgovačkog suda u Madridu koja je UEFA-ine i FIFA-ine sankcije proglasila nelegalnim. Također, A22 je krovne nogometne organizacije prijavio Europskom sudu za ljudska prava te se konačna odluka očekuje krajem 2023. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potpuno novi koncept

Bern Reichart je za Die Welt predstavio i novi format Superlige koji bi uključivao do 80 klubova koji bi se natjecali u nekoliko divizija te je potvrdio kako A22 već pregovara s njih pedesetak. Velika je promjena i to što ne bi bila riječ o zatvorenom natjecanju već bi se plasman u Superligu ostvarivao na temelju rezultata u domaćem prvenstvu, a samo natjecanje bi klubovima garantiralo minimalno 14 utakmica po sezoni.

"Temelji europskog klupskog nogometa se urušavaju i vrijeme je za promjene. Klubovi su u velikoj opasnosti i kad se donose najvažnije odluke za njihov opstanak i čitav sustav, onda ih se ništa ne pita", konstatirao je Reichart za Die Welt.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
NOGOMETNA REVOLUCIJA /

Superliga se vraća, UEFA se trese! Sud odlučio: 'Nemaju ovlasti zabraniti je'

Image
NOGOMETNA REVOLUCIJA /

Superliga se vraća, UEFA se trese! Sud odlučio: 'Nemaju ovlasti zabraniti je'

Početak već iduće godine?

Dodao je još i kako je optimističan vezano za budućnost realizacije ove ideje pogotovo nakon što su 'arhitekti Superlige' detektirali najveći njen inicijalni problem.

"Jasno mi je da zatvoreni tip natjecanja nije najbolje legao navijačima i zato smo napravili potpuno novi koncept. Svi smo puno naučili iz one prve priče i vjerujem da će navijačima diljem Europe nova ideja biti puno prihvatljivija", kazao je direktor tvrtke A22.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, u travnju 2021. godine je lansirana ideja o ekskluzivnom natjecanju za 12 najbogatijih klubova svijeta koje bi uključivalo Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Tottenham, AC Milan, Inter Milan, Juventus, Atletico Madrid, Barcelona i Real Madrid. No naišli su na žestok otpor navijača te su klubovi jedan po jedan istupili iz projekta.

Reichart je izrazio nadu da će novo natjecanje krenuti u sezoni 2024./2025.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo