NOGOMETNA REVOLUCIJA / Superliga se vraća, UEFA se trese! Sud odlučio: 'Nemaju ovlasti zabraniti je'

Image

Podsjetimo, u travnju 2021. godine vijest o osnivanju Superlige, elitnog, ekskluzivnog natjecanja za najbogatije klubove Europe uzburkalo je nogometnu javnost diljem svijeta, a UEFA je žestokim pritiskom uspjela zaustaviti ovu nogometnu revoluciju

31.1.2023.
23:19
VOYO logo

Snovi nogometnih bogataša o Superligi opet su živi! Tuttomercato piše kako je trgovački sud u Madridu prihvatio žalbu A22 Sportsa i ustvrdio kako Superliga ima legitimitet te da klubovi koji su uključeni u nju ne mogu biti sankcionirani od FIFA-e i UEFA-e.

Odnosno sud je konstatirao kako te dvije organizacije nemaju ovlasti donositi odluke koje sprječavaju osnivanje Superlige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Madridski sud donio odluku

'FIFA i UEFA se trebaju suzdržati u donošenju odluka koje ometaju, izravno ili neizravno, pripremu ili razvoj Superlige te također zabranjuje nogometnim institucijama da najavljuje ili prijete bilo kakvim disciplinskim ili kaznenim mjerama protiv kluba, vodstva i članova klubova koji sudjeluju u pripremama Superlige', piše Tuttomercato prenoseći odluku madridskog suda.

Image
Sukob Fife i Uefe /

Čeferin: 'Ne treba nam u nogometnom kalendaru SP svake dvije godine'

Image
Sukob Fife i Uefe /

Čeferin: 'Ne treba nam u nogometnom kalendaru SP svake dvije godine'

Podsjetimo, u travnju 2021. godine vijest o osnivanju Superlige, elitnog, ekskluzivnog natjecanja za najbogatije klubove Europe uzburkalo je nogometnu javnost diljem svijeta, a UEFA je žestokim pritiskom uspjela zaustaviti ovu nogometnu revoluciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak čini se da nisu Aleksandar Čeferin i suradnici dobili rat, već samo prvu bitku. Službena stranica kontroverzne Superlige još uvijek je aktivna, a na njoj je objavljen sustav natjecanja i izlistan popis  klubova (Tottenham, Real Madrid, Barcelona, Atletico Madrid Manchester United, Liverpool, Juventus, Chelsea, Manchester City, Inter, Barcelona, Atletico, Arsenal, Milan).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo