SULUDA KAZNA KAKVU NOGOMET NE PAMTI? / Tipu koji je kompromitorao karijere Modrića i Ronalda prijeti doživotni zatvor

Image
Foto: AFP

Pinto je uhićen raine ove godine u Mađarskoj, a kasnije je isporučen u matičnu državu

21.9.2019.
15:17
AFP
VOYO logo

Portugalski haker Rui Pinto, čovjek koji je svijetu otkrio jednu od najvećih afera u povijesti nogometa, Football Leaks, našao se pred sudom. Izravno njegovom zaslugom novinari i istražitelji dobili su na uvid tajne dokumente iz svijeta nogometnog poslovanja, ali to bi ga moglo jako skupo koštati.

Pinto je uhićen raine ove godine u Mađarskoj, a kasnije je isporučen u matičnu državu i pred portugalskim sudom optužen da je u javnost pustio tajne dokjmente koji su rezultirali UEFA-inim istragama netransparentnog poslovanja Manchester Cityja i PSG-a dvaju klubova s možda i najbogatijim vlasnicima u Europi. Međutim, Pinto je sveukupno optužen za 154 kriminalnih djela, a sudit će mu se za sve.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia, AFP

Profimedia, AFP

Doživotna kazna?

U optužnici stoji kako je osumnjičen za neautorizirani pristup podacima, hakiranje, sabotažu i razne stupnjeve kršenja korespondencije. Pintova obrana pokušat će dokazati da je on činio sve u korist javnosti te kako zbog toga ne bi smio biti osuđen.

Ipak, ako ga osude vrlo vjerojatno ga čeka doživotni zatvor, ako ga osude po većini točaka optužnice, a u svakom slučaju provest će dugo vremena iza rešetaka, dakako, ako ga ne oslobode.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo u dokumentima koje je objavio Football Leaks našli su se i neki vezani za brojne velike nogometne zvijezde poput Cristiana Ronalda i Luke Modrića, a bilo je i dokumentacije koje su kompromitirale UEFA-u, FIFA-u, Južnoafirčku nogometnu konfederaciju, te, uz City i PSG, brojne druge nogometne klubove svijeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo