Mamiću poželio sreću / Davor Šuker: 'U dva u noći rekli su mi da ja budem izbornik Hrvatske! Razočarali su me novinari i Janica'

Image
Foto: Miranda Cikotic/Robert Anic/PIXSELL

'Novinari su stvorili antinogometnu atmosferu. Sve što krene preko novina ne završi dobro, zapamtite'

2.9.2018.
14:56
Miranda Cikotic/Robert Anic/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednik HNS-a Davor Šuker u velikom je razgovoru za Jutarnji list otkrio zašto ne podnosi novinare, a razgovor je otvorio priznanjem da piše knjigu na temu "istina o našim lažima i laž o našim istinama".

"Novinari su stvorili antinogometnu atmosferu. Sve što krene preko novina ne završi dobro, zapamtite", rekao je Šuker.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Govorio je o Zlatku Daliću i ljudima koji su podmetali, i dalje nitko u HNS-u ne zna tko su oni. 

"Smijenili smo Čačića u dva u noći na Rujevici, to je bila najgora noć u mom životu, što se nogometa tiče. Zamislite da smo u Ukrajinu došli bez izbornika, pa sramota, to bi bio presedan. Jedan od članova Izvršnog odbora predložio je da ja budem izbornik! Ma nema šanse. Gledali smo i mlade, i došli do Dalića. Nogomet ne trpi stereotipe, dali smo mu jednoglasnu podršku, a nakon prvih poraza dogodilo se što se dogodilo. Nije tražio ništa, dobio je sve, ja mu neću ulaziti u svlačionicu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Među težim trenucima Šuker ističe i borbu za drugi mandat i protukampanju Darija Šimića.

"Da sam izgubio izbore za predsjednika HNS-a ljudi u UEFA-i bi me pitali što se dogodilo, pa kako, pa imate super reprezentaciju. A o meni se pisalo prije izbora za drugi mandat, pogledajte to, što sve papir može istrpjeti. 95 posto novinskih članaka i priloga na TV-u o meni bilo je da ću izgubiti, pa vide to i moji mama i tata. Bila je nevjerojatna antinogometna kampanja, razočaran sam u novinare i u našu Janicu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zdravku Mamiću je poželio sreću u borbi na sudu. 

"Želim mu svu sreću kao prijatelju. Čuli smo se za vrijeme SP-a i pričali smo o svemu, o utakmicama. Pričamo kao dva prijatelja, kao kad me mama zove i pita - sine, kako je u Moskvi. Neću se skrivati, treba poštivati presumpciju nevinosti, želim Maminju sve najbolje."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O odnosu sa Splitom i Hajdukom Šuker kaže.

"Stoput smo ih zvali na sastanak, oni uvijek ne žele, kažu, oni će nas tamo razbiti. Ja želim da se igra u Splitu i igrat će se iako je UEFA zabranila, cijeli je svijet vidio ono što nije smio."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo