ŠUKER IZBJEGAO PITANJE O DALIĆU, NE I O KALINIĆU: / Prvi čovjek hrvatskog nogometa prokomentirao važne teme

Image
Foto: PIXSELL

'Daliću ugovor nije produljen, vrijedi do 2020. godine, ali je povećan, što i zaslužuje'

23.8.2018.
12:52
PIXSELL
VOYO logo

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker dao je intervju Večernjem listu; govorio je u njemu o nekim aktualnostima na temu reprezentacije, no ostao i zakopčan po nekim pitanjima.

Izrazio je zadovoljstvo Šuker odlukom Zlatka Dalića da ostane na klupi reprezentacije no baš u tom dijelu i propustio razjasniti situaciju koju je izbornik više puta spomenuo kad je 'vagao' ostati ili otići s pozicije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Let na srebru

"Sa Zlatkom Dalićem smo od prvoga dana imali dobar, korektan odnos, izbornik je u startu iskazao ljubav i poštovanje prema reprezentaciji. Na razgovoru za vrijeme ručka u Novom Vinodolskom ponovno smo se lako dogovorili. Daliću ugovor nije produljen, vrijedi do 2020. godine, ali je povećan, što i zaslužuje, a sve će to biti potvrđeno na sjednici Izvršnog odbora HNS-a. Koliki je iznos u pitanju? Reći ću samo da je to pravi europski pa i svjetski ugovor! I sada se može koncentrirati samo na svoj posao", navodi Šuker, a izvor tvrdi da bi brojka mogla iznositi 800,000 eura godišnje.

Image
Foto: AFP
Image
Foto: AFP

Croatia's coach Zlatko Dalic speaks to his players before extra time during the Russia 2018 World Cup semi-final football match between Croatia and England at the Luzhniki Stadium in Moscow on July 11, 2018. / AFP PHOTO / Mladen ANTONOV / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - NO MOBILE PUSH ALERTS/DOWNLOADS

Upitan je Šuker i da razjasni onaj dio Dalićevih izjava o tome da ga se smjenjivalo dok je bio na turneji s reprezentacijom po SAD-u. Nije želio odgovoriti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne bih sad govorio o tome. Drugi smo na svijetu, izbornik ima bolji ugovor, jako smo njime zadovoljni, izvrsno poznaje momčad i dajemo mu maksimalnu potporu da nastavimo letjeti na spektakularnom srebru iz Rusije."

Doći će zamjene za umirovljene

Odgovorio je na pitanje jesu li pred Dalića stavljeni ciljevi, odnosno koji su to.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Eh, kad bih mogao ispraviti neke stvari u hrvatskom nogometu, kad bismo imali uvjete kao Francuzi, onda bih vam rekao da garantiram da ćemo doći do polufinala Europskog prvenstva. Ovako, uz ovu našu nesagrađenu infrastrukturu, uz velike probleme u financiranju sporta i funkcioniranju cijele ekonomije, ne mogu ništa garantirati. Ciljevi? Osnovni je cilj plasman na Europsko prvenstvo, to HNS-u donosi stabilnost, samofinaciranje, nove eure u našu blagajnu, da budemo i dalje financijski neovisni."

Image
Foto: AFP
Image
Foto: AFP

Croatia's forward Mario Mandzukic (L) celebrates with Croatia's defender Vedran Corluka after the Russia 2018 World Cup semi-final football match between Croatia and England at the Luzhniki Stadium in Moscow on July 11, 2018. Croatia will play France in the World Cup final after they beat England 2-1 in extra-time on Wednesday thanks to a Mario Mandzukic goal in the second period of extra-time. / AFP PHOTO / MANAN VATSYAYANA / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - NO MOBILE PUSH ALERTS/DOWNLOADS

Ne brine za reprezentaciju nakon odlazaka istaknutih igrača. Mario Mandžukić, Vedran Ćorluka i Danijel Subašić su bivši, doći će novi, siguran je Šuker.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Normalno da nam je teško kad odu trojica takvih igrača, ali dosad je 95 posto reprezentativaca dolazilo iz naših mladih selekcija i to je naša formula uspjeha. Naše selekcije igraju dvjestotinjak utakmica godišnje, a samo desetak utakmica od toga broja donosi nam zaradu. No, mirni smo, ulažemo ponovno u naše mlade igrače. Hvala Bogu, u našem podneblju ima dosta dobrih nogometnih škola i stalno nam dolaze novi talenti. To je bogatstvo Hrvatskog nogometnog saveza. Sjetite se gdje su i kako počeli Modrić, Perišić, Subašić...", kazao je uz priznanje i da je Modrić najveći hrvatski nogometaš.

'Nema Kalinića. Da, i?'

Nikola Kalinić okrenuo je leđa reprezentaciji na Svjetskom prvenstvu. Rekao je da je osjetio bol u njima kada ga je Dalić želio uvesti u igru. Evo što Šuker kaže na upit o njegovom mogućem povratku među Vatrene:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: PIXSELL
Image
Foto: PIXSELL

11.11.2017., Pirej, Grcka - Trening hrvatske nogometne reprezentacije na stadionu Georgios Karaiskakis, uoci sutrasnje kvalifikacijske utakmice za SP 2018. protiv Grcke. Nikola Kalinic, Zlatko Dalic. Photo: Igor Kralj/PIXSELL

"On je igrač, sam odlučuje o svojim postupcima. To je pitanje za Nikolu i za izbornika, koji ima potpunu autonomiju u odlučivanju. Nema Kalinića. Da, i? Zar ćemo sada umrijeti? Imamo vrhunsku reprezentaciju, i gotovo!"

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo