DALI SUD / Sudačka komisija zadovoljna suđenjem u Superkupu i prvom kolu HNL-a

Image
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

O suđenju o prvom kolu oglasila se Komisija nogometnih sudaca

25.7.2023.
16:27
Matija Habljak/PIXSELL
VOYO logo

Prošlog vikenda počela je nova sezona HNL-a i već je prvo kolo ponudilo jako velika uzbuđenja.

Image
SLUŽBENA OBJAVA /

HNS delegirao suce za drugo kolo HNL-a

Image
SLUŽBENA OBJAVA /

HNS delegirao suce za drugo kolo HNL-a

Nakon što je Dinamo prošlog vikenda na Maksimiru pobijedio Hajduk i osvojio Superkup iste su su ekipe na istom mjestu odmjerile snage i u petak u prvoj utakmici nove sezone, a tada su se radovali Splićani koji su slavili velikim preokretom u završnici (2:1).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, iako su njihove šanse prilično manje, u borbu za titulu bi se mogla uključiti još dva kluba - Rijeka i Osijek, koji su u prvom kolu pokazali odličnu igru i upisali jako uvjerljive pobjede.

Posebno su briljirali Osječani koji nisu mogli poželjeti ljepši ulazak u sezonu i otvaranje novog stadiona. U susretu 1. kola HNL-a pred više od 9.000 gledatelja na novoj Opus Areni deklasirali su Slaven Belupo sa 6-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nekoliko sati ranije Veliku pobjedu su ostvarili i Riječan, koji su na svojoj Rujevici pred 5.000 gledatelja opravdali ulogu favorita pobijedivši novog provoligaša Rudeš s 4-0.

O suđenju o prvom kolu oglasila se Komisija nogometnih sudaca čije priopćenje prenosimo u cijelosti:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Komisija nogometnih sudaca HNS-a izražava zadovoljstvo izvedbom sudaca na otvaranju nove sezone SuperSport Hrvatske nogometne lige. U utakmici SuperSport Superkupa te u prvom kolu SuperSport HNL-a interpretacije sudaca u terenu za igru, kao i jedna opravdana VAR intervencija, apsolutno su u skladu s posljednjim smjernicama Uefe (nesportska ponašanja) i u okviru naputaka KNS HNS-a izdanih na pripremnom seminaru Elite sudaca."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo