SUDAC KOJI ĆE SUDITI HAJDUKU POZNAT PO PRESEDANU: / Upoznajte 'posebnog' djelitelja pravde u Dugopolju

Image
Foto: PIXSELL

Prvi ogled Hajduka i Levskog u Dugopolju sudit će švedski sudac rođen u Iraku Mohammed Al-Hakim (32) koji je 'bijela ovca u svijetu ljudi u crnom', piše Slobodna Dalmacija.

11.7.2017.
11:29
PIXSELL
VOYO logo

Ime spomenutog suca vjerojatno vam ne govori ništa. No, Al-Hakim najpoznatiji je po tome što je svojedobno otvorio Facebook stranicu na kojoj je neko vrijeme s navijačima raspravljao o svojim odlukama na utakmicama.

MOGUĆI SUKOBI U SPLITU: U Dugopolje dolazi 250 bugarskih navijača koji respektiraju Boyse, hoće li biti na meti Torcide?

Rođen u Iraku, a u Švedsku doselio kao osmogodišnjak

Mohammed Al-Hakim rođen 1985. godine u Iraku u Švedsku je doselio kao osmogodišnjak. Od 2008. godine je profesionalni sudac, a od 2012. sudi u najvišem rangu švedskog nogometa. Tri godine kasnije kada je proglašen i najboljim sucem u Švedskoj, dobio je i FIFA-a značku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedini susret u kojem je dosad dijelio pravdu hrvatskim klubovima i nacionalnim vrstama bio je onaj odigran prije dva mjeseca na U17 Europskom prvenstvu kojem je Hrvatska bila domaćin, tada su “mali kockasti” pogotkom primljenim u sudačkoj nadoknadi remizirali u skupini sa Španjolskom u Kostreni (1-1). Slobodna Dalmacija ističe i kako je Al-Hakim mnogo poznatiji po rekli bismo gotovo pa presedanu kada je u ljeto 2015. godine svoje odluke objašnjavao na Facebook stranici.

Priznao da je pogriješio

Mohammed Al-Hakim je na ideju o pokretanju Face stranice došao nakon što je priznao da je pogriješio kod dosuđivanja najstrože kazne u susretu švedskog prvenstva između Norrköpinga and AIK Solne. Nakon gledanja snimki rekao je kako je svjestan da je trebao dosuditi penal što nije napravio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Al-Hakimu će pomagati sunarodnjaci Daniel Gustavsson i Fredrik Klyver. Četvrti sudac je Glenn Nyberg, također iz Švedske, a delegat susreta je Christian Kofoed iz Danske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo