SUBAŠIĆ OZLIJEĐEN: / Fener očitao lekciju Monacu, Hapoel zaustavio Olympiakos usred Pireja

Image
Foto: AFP, OZAN KOSE

U srijedu navečer odigrane su preostale prve utakmice 3. pretkola Lige prvaka.

27.7.2016.
22:54
AFP, OZAN KOSE
VOYO logo

Monaco Danijela Subašića i Marija Pašalića izgubio je na stadionu Şükrü Saracoğlu u Istanbulu od domaćeg sastava Fenerbahčea 2-1. Fener i Monaco odigrali su zanimljivu utakmicu s nizom prilika na obje strane. Domaćin je već u prvoj minuti mogao povesti i baciti svoje navijače u trans. Fener je uzdrmao okvir gola nakon udarca Saliha Ucana, a do vodstva je stigao u 39. minuti golom Emenikea.

Povratnik Falcao iskoristio ponuđeno i zabio

Svega tri minute kasnije izjednačio je povratnik u Kneževinu Radamel Falcao, napadač koji je posljednjih dvije sezone neuspješno proveo na posudbama u Manchester Unitedu i Chelseaju, iskoristivši nespretnu reakciju vratara Ertugrula Taskirana i stopera Martina Škrtela. Ipak, Emenike, najbolji igrač ovoga susreta, je u 61. minuti svojim drugim golom odveo Fener do pobjede i zalihe od jednog pogotka uoči uzvrata sljedećeg tjedna na stadionu Louisa II. Fenerbahče je sad bez poraza u posljednje četiri utakmice protiv francuskih sastava u europskim natjecanjima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska reprezentativna jedinica Danijel Subašić nije putovala u Tursku zbog ozljede prepona. Njegovo mjesto na vratima Monaca zauzeo je Morgan de Sanctis. Međutim, talijanski vratar je već u 12. minuti napustio teren zbog ozljede pa je priliku na vratima dobio 18-godišnji Loic Badiashile. Uzvratni susret je 3. kolovoza u Monacu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pirej svjedočio nuli svoje momčadi

Olympiakos je u Pireju odigrao 0-0 protiv Hapoel Beer Sheva. Grčki prvak je dominirao i imao nekoliko lijepih prilika, ali nije uspio probiti izraelsku obranu. Uzvrat je 3. kolovoza u Beershebi.

Rosenborg je u Trondheimu pobijedio APOEL 2-1. Domaćin je nakon prvog poluvremena vodio 2-0 golovima Christiana Gytkjaera (23) i Jorgena Skjelvika (45+1), no Ciprani su u nastavku zabili pogodak nade. Strijelac je bio George Efrem u 67. minuti. Uzvratni susret je 2. kolovoza u Nikoziji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I Celtic remizirao s Astanom

Astana i Celtic su odigrali 1-1. Domaćin je poveo golom Jurija Logvinenka u 19. minuti, a izjednačio je Leigh Griffiths u 78. minuti. Hrvatski nogometaš Jozo Šimunović i dalje je izvan stroja zbog ozljede i nije konkurirao za momčad Celtica. Uzvrat je 3. kolovoza u Glasgowu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Identičnim rezultatom je završio i susret između Astre Giurgiu i FC Kopenhagena. Rumunji su poveli u sedmoj minuti preko Filipea Teixeire, a izjednačio je Thomas Delaney u 64. minuti. Uzvrat je 3. kolovoza u Kopenhagenu.

Legija osvojila Žilinu

Varšavska Legija je na gostovanju pobijedila slovački Trenčin 1-0 koji je ovaj susret igrao u Žilini zbog toga što stadion u Trenčinu ne zadovoljava kriterije Uefe. Pogodak odluke zabio je Nemanja Nikolić u 69. minuti. Uzvrat je 3. kolovoza u Varšavi. Utakmice u Astani, Trondheimu, Trenčinu, Pireju i jučer u Plzenu važne su i za zagrebački Dinamo koji je u 'lovu' na poziciju nositelja u zadnjoj rundi kvalifikacija za ulazak u Ligu prvaka, naravno ukoliko 'modri' preskoče gruzijskog imenjaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

BLIZU JE IZBACIVANJA IMENJAKA, ALI… Dinamu će put do Lige prvaka ove godine biti znatno teži

Dinamo je trenutačno na osmom mjestu mogućih nositelja u play-off rundi LP, a poziciju nositelja imat će prvih pet klubova. Dakle, tri moraju ispasti u 3. pretkolu kako bi Dinamo skočio na peto mjesto, posljednje koje osigurava status nositelja. Ispred Dinama su Olympiakos, Viktorija Plzen, Salzburg, Celtic, APOEL, Bate Borisov i Legija Varšava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U susretu između Viktorije i Karabaga u Plzenu također nije bilo golova, Salzburg je na gostovanju pobijedio albanski Partizani 1-0, Celtic je u Astani remizirao 1-1, APOEL je izgubio u Norveškoj kod Rosenborga 1-2, BATE Borisov je doma dobio Dundalk 1-0, dok je Legija na gostovanju kod Trenčina slavila 1-0.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rezultati prvih utakmica trećeg pretkola nogometne Lige prvaka:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Igrano u utorak, 26. srpnja:

BATE Borisov (Blr) - Dundalk (Irs) 1-0 Ludogorec (Bug) - Crvena zvezda (Srb) 2-2 Sparta Prag (Češ) - Steaua (Rum) 1-1 Partizani (Alb) - Salzburg (Aut) 0-1 Viktoria Plzen (Češ) - Karabag(Aze) 0-0 Rostov (Rus) - Anderlecht (Bel) 2-2 Ajax (Niz) - PAOK (Grč) 1-1 DINAMO (HRV) - Dinamo Tbilisi (Gru) 2-0 Šahtar (Ukr) - Young Boys (Švi) 2-0

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uzvratni susreti su 2. i 3. kolovoza

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo