STRAŠNA POGREŠKA U DINAMU: / Alarm i kaos na Maksimiru zbog misteriozne ozljede

Image

Misteriozna ozljeda Filipa Benkovića ne ide nabolje, naprotiv, stanje mu se zadnjih dana i pogoršalo.

23.3.2017.
18:33
VOYO logo

Upravo je zbog toga Dinamov biser otišao kod omiškog fizioterapeuta Ivana Porobije, čovjeka koji radi s mnogim poznatim igračima, između ostalih stalno je uz Ukrajinca Konopljanku u Schalkeu. Ono što je zabrinjavajuće u čitavoj ovoj priči oko Benkovića je stanje njegove noge koje je u puno lošijem no što je po svim prognozama dosad trebala biti.

Netko je, dakle, pogriješio, negdje je oporavak krenuo u pogrešnom smjeru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mnogi prstom upiru u Dinamovu liječničku službu

Sportske novosti pišu kako mnogi prstom upiru u Dinamovu liječničku službu, u njezine dijagnoze i terapije, premda je poznato da Dinamo ima odlične liječnike čije usluge traže i ostali hrvatski i inozemni klubovi.

Upravo su Dinamovi doktori Benkoviću detektirali ozljedu leđa u ranoj fazi i spriječili pogoršanje i dugotrajniji oporavak. No, kad je ta ozljeda prošla i Benković počeo trenirati, pojavila se upala Ahilove tetive, odnosno jedne tetive pokraj Ahilove. Kako stvari stoje, moguće je da do kraja sezone više neće igrati. A bio je na pragu povratka, počeo je voziti bicikl, lagano vježbati i predviđalo se da će za desetak dana početi raditi s momčadi? Odjednom nova bol, nova upala, pogoršanje. Sad je stalo, pomaka nabolje nema. U želji da se mladi igrač vrati što prije i bude na raspolaganju za važne utakmice netko je, očito, donosio krive odluke zanemarujući zakonitosti medicine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Situaciju spašava Porobija

"Dakako, sve to baca i jednu sliku kaotičnosti na Dinamo, koji nije prvi i jedini klub na svijetu čiji se igrači liječe i oporavljaju alternativno, izvan vlastite ambulante. Niti je Benković prvi Dinamov igrač koji to čini. Ali, mora se znati kod koga, kako i kada, mora postojati adekvatna komunikacija i mora se znati tko o tome odlučuje, čini se da u ovom slučaju nije bilo tako", piše SN.

I sad situaciju spašava Porobija, kojega kolokvijalno nazivaju čudotovorcem. Za tu terapiju Benković ima “blagoslov” kluba i u Maksimiru su znali da ide k njemu. No, do tog tretmana uopće nije trebalo doći, moglo bi se desiti da zbog upale tetive Benković na kraju pauzira koliko svojevremeno i Junior Fernandes nakon loma noge.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Krešimir Šoš više nije kondicijski trener prve momčadi

Vrijedni spomenuti kako Krešimir Šoš inače više nije kondicijski trener prve momčadi, odluka je to trenera Ivajla Peteva.

"Točan razlog ne znamo, možemo pretpostaviti da je bilo nekih neslaganja u pogledu na kondicijski dio treninga između Šoša i Peteva, navodno i oko Benkovića. Šoš je bio taj koji je na pripremama radio s Benkovićem prije no što se upalila tetiva, pa ga možda Petev smatra i krivcem što je mladi stoper tako dugo izvan travnjaka. No, u cijeloj je priči neobično da je Šoš već treći glavni kondicijski trener koji je napustio momčad ove sezone. U ljetne pripreme startao je Ivan Štefanić, koji je sa Zoranom Mamićem otišao u Al-Nassr. Njega je zamijenila Tamara Despot, koja je Kranjčarovim odlaskom vraćena u omladinsku školu, a uzde je preuzeo Šoš.", ističu Sportske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ako voliš
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo