STOTINE ENGLEZA STIŽU U RIJEKU: / Navijači otkrili zašto dolaze u Hrvatsku iako ne smiju ući na utakmicu

Image
Foto: AFP

Prema pisanju BBC-ja očekuje se da bi u Rijeku moglo doći oko 500 engleskih navijača.

10.10.2018.
11:25
AFP
VOYO logo

Zašto engleski navijači dolaze u Hrvatsku, iako ne smiju ući na utakmicu, pita se BBC-jev novinar Chris Bevan uoči susreta na Rujevici ovog petka.

"Zamislite da putujete tisućama kilometara i trošite stotine funti zbog utakmice reprezentacije, a znate da je nećete moći gledati. Upravo takva sudbina čeka engleske navijače koji će prijeći cijelu Europu kako bi pratili utakmicu s Hrvatskom u Rijeci", započinje tekst.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prva iza zatvorenih vrata

To će biti 988. susret Gordog Albiona od osnutka 1872. godine i prva koju će odigrati iza zatvorenih vrata zbog Uefine kazne Hrvatskoj.

Sedamdeset osam dana prije ogleda na Rujevici ove dvije nacije odmjerile su snage u polufinalu SP-a pred 78 tisuća gledatelja u Moskvi, a sada će ih biti nula.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Iako će unutar stadiona biti nekoliko stotina ljudi, poput novinara, snimatelja i drugih, niti jednom navijaču neće biti dozvoljeno da bude na tribinama pa će očajni engleski fanovi morati pratiti utakmicu na otvorenom ili u nekom od kafića", piše BBC.

Ističu potom koliko je komplicirano s Otoka doći do Rijeke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Četiri priče

Jedan od navijača JamesMonks(25) ispričao je svoju priču. On će u četvrtak sletjeti u Zagreb, a zatim mu je namjera s taksijem za 1500 kuna doputovati u Rijeku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da su susret premjestili u Rijeku kako bi ljude držali podalje. Nisam propustio niti jednu utakmicu od Crne Gore 2011. Očajnički želim biti i na ovoj, ako ćemo imati sreće naći ćemo način da gledamo utakmicu sa ili izvan stadiona. Dat ćemo sve do sebe", glasi njegova priča.

ChadThomas (27) propustio je samo jednu utakmicu u posljednjih osam godina i sada se nada da će pronaći neko mjesto pokraj stadiona kako bi mogao pratiti izabranike Garetha Southgatea. On će iz Engleske doletjeti u Zadar, a od tamo će do Rijeke proputovati 290 kilometara autobusom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uvijek mogu reći ljudima da je utakmica odigrana iza zatvorenih vrata ali da sam je gledao s obližnjeg brda. Kakva bi to priča bila...Volio bih da mogu biti na stadionu, ali bit će ovo nezaboravno putovanje uspijemo li u tome ili ne", kazao je Thomas.

Uefina greška

Četrdesetogodišnji DavidSnodgrass kaže da ne zna bi li se odlučio na ovo putovanje da je znao za Uefinu zabranu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To nije greška Engleskog saveza. Učinili su sve što su mogli. Uefa je to znala i mogli su to objaviti nakon ždrijeba Lige nacija. Ako nas Uefa neće pustiti na stadion mogli bi nam nadoknaditi troškove. Nitko nam nije rekao da ne idemo na put. Kad smo 2007. išli u Izrael, rekli su nam da ne putujemo zbog rata. Tada sam pomislio: To nije bitno, neće mene bombardirati, zar ne?", kazao je.

Image
Image

England's defender Kieran Trippier (C) celebrates his opening goal with England's forward Harry Kane (R) during the Russia 2018 World Cup semi-final football match between Croatia and England at the Luzhniki Stadium in Moscow on July 11, 2018. / AFP PHOTO / MANAN VATSYAYANA / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - NO MOBILE PUSH ALERTS/DOWNLOADS

Prema planu puta on će sletjeti u Sloveniju, a tamo će s prijateljima unajmiti automobil te će voziti 115 kilometara do Rijeke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi smo nogometni fanovi, a ne idioti koji traže nevolje. Već sam dva puta pratio reprezentaciju u Hrvatskoj i nikada nisam imao problema. Međutim, sada mi glavom prolazi misao da bi nas netko mogao napasti jer se utakmica igra iza zatvorenih vrata", rekao je.

Mark Baily (55) u Rijeku će doći iz Ljubljane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja samo želim biti u istom gradu, a nikad se ne zna, možda naletim na nekog tko bi me mogao ubaciti na stadion. Ne očekujem da bi se to moglo dogoditi, ali potrudit ću se biti tamo. Najodaniji navijači idu tamo bez obzira na sve. Njima nije bitno hoće li moći na tribine, bit će u gradu. Zato idem na utakmicu i zato svi drugi idu. Čak i ako ćemo je gledati na televiziji u nekom kafiću, bitno je da smo zajedno", rekao je.

Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo