ŠTO SE TO DOGAĐA U MAKSIMIRU? / Menadžeri i Olmov otac stigli u Zagreb; velo tajne spustilo se nad Dinamo i Španjolca

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

'Ozbiljan razgovor, analiza, nešto su zapisivali, dogovarali. Onda su se zajedno uputili prema stadionu, u klupske urede'

8.8.2019.
20:59
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Jasno je k'o dan da se rekordni izlazni transfer za Dinamo bliži! Dani Olmo, najbolji igrač hrvatskog prvaka, jedan od najboljih stranaca koje smo gledali u plavom dresu, na meti je nogometne Europe nakon sjajne prošle sezone i maestralnog nastupa ovog ljeta na U-21 EP-u sa Španjolskom s kojom se popeo na europski tron.

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

14.02.2019., Plzen, Ceska – Prva utakmica 1/16 finala UEFA Europa lige: FC Viktoria Plzen – GNK Dinamo Zagreb. Daniel Olmo, Bruno Petkovic. Photo: Igor Kralj/PIXSELL

NOĆAS NEMA SPAVANJA: Dinamo je na nogama, u tijeku su ključni trenuci glede sudbine Olma; žele ga tri kluba, od toga dva velikana

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
NOĆAS NEMA SPAVANJA: /

Dinamo je na nogama, u tijeku su ključni trenuci glede sudbine Olma; žele ga tri kluba, od toga dva velikana

Image
NOĆAS NEMA SPAVANJA: /

Dinamo je na nogama, u tijeku su ključni trenuci glede sudbine Olma; žele ga tri kluba, od toga dva velikana

Menadžeri i otac viđeni u kafiću pored stadiona Maksimir

Sportske novosti pišu kako su jučer menadžeri Danija Olma, Juanmu Lopeza i Andyja Baruzajedno s njegovim ocem Miguelom bili u kafiću blizu stadiona.

"Ozbiljan razgovor, analiza, nešto su zapisivali, dogovarali"... stoji u pisanju SN-a. "Onda su se zajedno uputili prema stadionu, u klupske urede. Ne zna se o čemu su konkretno razgovarali ni s kime, ali nije teško pretpostaviti da je mogući Olmov transfer bio glavna tema, kao što je tema već neko vrijeme gotovo svaki dan".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: PIXSELL, Luka Stanzl

Dani Olmo

Tražio odmor od medijskih nastupa, ali zato daje intervjue za španjolske medije

"Olmo je posljednjih dana tražio odmor od medijskih nastupa, nije dao izjave ni prije ni poslije utakmice, nije bio dostupan ni jučer, dan poslije još jedne majstorije protiv Ferencvarosa. No, zato preko španjolskih medija uredno šalje poruke kako je došlo vrijeme za odlazak iz Dinama, odnosno za iskorak u karijeri".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dani je u pravu, došlo je vrijeme za iskorak, jasno je svima kako je prerastao HNL, iako bi u Maksimiru htjeli da Olmo ostane barem kroz kvalifikacije za Ligu prvaka, pa i čitavu ovu sezonu. No, bit će to teško, posebno ovo za cijelu sezonu. Ta varijanta je skoro pa nemoguća...

'Ljeto je dugo, a ja sam i dalje igrač Dinama'

"Vidjet ćemo… Ljeto je dugo, a ja sam i dalje igrač Dinama, no naravno da bih se volio vratiti u španjolsku ligu, ondje je uvijek lijepo igrat”, rekao je Olmo prije nekoliko dana u razgovoru za španjolsku radijsku postaju COPE, odgovarajući na pitanje može li ga se uskoro očekivati u španjolskoj ligi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Lisabon: Benfica i Dinamo u uzvratnoj utakmici osmine finala Europske lige 14.03.2019., Estadio da Luz, Lisabon, Portugal - Uzvratna utakmica osmine finala UEFA Europska liga, SL Benfica - GNK Dinamo. Dani Olmo, Ljubomir Fejsa Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Mladi Španjolac je 2014. godine prešao iz podmlatka Barcelone u podmladak Dinama, a s Modrima ima ugovor do ljeta 2021.

“Vjerujem da je došao trenutak za napraviti iskorak. Prošla sezona je bila jako dobra, kolektivno gledano. Klub je osvojio prvenstvo, a u Europi smo ostvarili povijesni uspjeh, ušavši u osminu finala Europske lige. Izgubili smo od Benfice, no klub 50 godine nije bio prošao grupnu fazu nekog europskog natjecanja”, rekao je 21-godišnji igrač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ljeto je bilo sjajno za Olma

“Sezona je zatim završila s europskim prvenstvom U-21, i to s finalom kojeg sam samo mogao sanjati, u kojem sam zabio gol. Bila je to lijepa godina, kompletna”, dodao je.

Olmo je bio zabio pogodak u pobjedi 2-1 mlade reprezentacije Španjolske nad Njemačkom čime je došao europskog naslova, ali i priznanja za najboljeg igrača utakmice. Na tom prvenstvu igranom u lipnju u četiri utakmice je postigao tri gola, a jednom je asistirao. Prethodno je dobio nagrade za najboljeg igrača hrvatske lige, ali i za najboljeg mladog nogometaša HNL-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Zagreb: Dinamo i Inter sastali se u 26. kolu HT Prve lige 30.03.2019., stadion Maksimir, Zagreb - Hrvatski Telekom Prva liga, 26. kolo, GNK Dinamo - NK Inter Zapresic. Dani Olmo, Jasmin Celikovic. Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

'Smatram da je potrebno učiniti korak prema naprijed'

Upitan je li njegova namjera otići iz Dinama ovog ljeta odgovorio je:

“Da, da. Smatram da je potrebno učiniti korak prema naprijed”, napomenuvši da ne zna koliko vrijedi na tržištu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Olmo je i ove sezone s uspješnim nastupima pa je u tri odigrane utakmice zabio tri gola i upisao dvije asistencije, a u utorak je atraktivnim pogotkom zatresao mrežu u remiju 1-1 Dinama i Ferencvaroša u trećem pretkolu Lige prvaka.

'U niti jednom trenutku nisam požalio što sam došao u Hrvatsku'

“U niti jednom trenutku nisam požalio što sam došao u Hrvatsku. Da sam ostao u Barceloni, nitko ne zna što bi se dogodilo. Smatram da sam pogodio dolaskom u Dinamo, puno sam napredovao i kao nogometaš i kao osoba. Od 16. godine sam trenirao s prvom ekipom i tako značajno napredovao”, rekao je i dodao kako mu je Barcelona posebno draga jer je ondje proveo šest godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

07.03.2019., stadion u Maksimiru, Zagreb - Utakmica osmine finala UEFA Europske lige, prvo kolo, GNK Dinamo - Benfica. Dani Olmo Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

“Trenutačno ne znam postoji li mogućnost da se ondje vratim. O tome ne mogu ništa reći. Također i zbog poštovanja prema klubovima koji su zainteresirani za mene. No ja sam zapravo oduvijek bio za Terrassu”, rekao je o svom rodnom gradu u Kataloniji.

Prema Transfermarktu, njegova vrijednost procijenjena je na 15 milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo