ŠTO SADA? / 'Svjedočimo bitki za budućnost nogometa. Bojim se da ovo nije kraj. Nisu oni te klubove kupili jer ih vole'

Image

Superliga se urušava samo dva dana nakon pokretanja

21.4.2021.
11:10
VOYO logo

U utorak navečer su engleski klubovi Manchester City, Manchester United, Arsenal, Liverpool, Tottenham i Chelsea priopćili kako se povlače iz Superlige, projekta objavljenog javno u nedjelju.

Šest preostalih klubova nogometne Superlige poručilo je tijekom noći kako će nastaviti s planiranim organiziranjem natjecanja bogatih momčadi bez obzira na istupanje šest engleskih klubova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Unatoč objavi istupanja engleskih klubova, na što su bili prisiljeni pod pritiskom koji je nad njima izvršen, mi smo uvjereni da je naš prijedlog potpuno u skladu sa zakonom i normativom Europske unije što je danas potvrđeno sudskom odlukom (u Madridu) koja štiti Superligu", navedeno je u zajedničkom priopćenju Real Madrida, Atletica, Barcelone, Juventusa, Milana i Intera.

"S obzirom na aktualnu situaciju, razmislit ćemo o najadekvatnijim koracima kako bi smo remodelirali ovaj naš projekt, uvijek imajući na umu cilj da navijačima ponudimo najbolje moguće iskustvo te potenciramo isplate solidarnosti čitavoj nogometnoj zajednici", dodali su u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Engleski sportski novinar Kaveh Solhekol pojasnio je kako bi ovaj raspad Superlige utjecati na nogometni budućnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svjedočimo bitki za budućnost nogometa. Vizija vlasnika je liga u kojoj veliki europski klubovi redovito međusobno igraju, a TV prava za te utakmice prodaju svijetom kako bi zaradili novac. To je njihova vizija, zato su kupili te klubove. Nisu ih kupili jer vole Liverpool ili Manchester United", počeo je i nastavio.

"Postoji i druga vizija kako bi nogomet trebao izgledati i on u obzir uzima povijest i kulturu kubova, navijače i ono što klubovi znače zajednici. To su dvije različite vizije. Očito vlasnici klubova su mislili da će uspjeti u svojim namjerama ali su im Uefa, Fifa, navijači i ostali uzvratili udarac. Nisam siguran da će ikad odustati. Bojim se da će pomisliti kako ovaj put nisu uspjeli zato što su to loše iskomunicirali. Pomislit će kako idući put to moraju napraviti kako treba i promijeniti PR strategiju. Toga se bojim, da ovo neće nestati", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo