ŠTO GLEDATI ZA VIKEND? / Španjolci se vraćaju Primeri, a legendarna Tina Maze se oprašta od skijanja

Image
7.1.2017.
8:00
VOYO logo

subota

La Liga, 17. kolo: Real Madrid - Granada (13)

Nakon odrađenih utakmica Kupa kralja preko tjedna, Španjolci se okreću domaćem prvenstvu. Real nakon trotjedne stanke u Primeri, jer je u međuvremenu osvojio naslov svjetskog klupskog prvaka, u subotnjem ranom terminu dočekuje Granadu. Pretposljednja momčad u 17. kolu Primere idealan je suparnik za nastavak prvenstva za Zidaneovu momčadi. Mateo Kovačić zbog neugodne i tek naknadno otkrivene ozljede gležnja, propustit će prve tri utakmice u siječnju, dok je Luka Modrić standardan u vodećoj momčadi La Lige koja ima tri boda više od drugoplasirane Barcelone, ali i utakmicu manje od Katalonaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Maribor: Svjetski skijaški kup (Ž): Veleslalom

Nakon nastupa na Snježnoj kraljici, skijašice se sele u Maribor, gdje će ovog vikenda održava 56. Zlatna lisica. Karijeru će tu zaključiti Tina Maze, najbolja slovenska skijašica svih vremena, gledatelji će moći pozdraviti dvostruku olimpijsku pobjednicu i osvajačicu Velikog kristalnog globusa. Nakon pravnih zavrzlama na kraju je riješeno da Maze može nastupiti bez obilježja Slovenskog skijaškog saveza i njihovih sponzora, što je bio glavni problem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Maze je u Zagrebu nastupila na Utrci legendi, skijašica koja je često trenirala s Kostelićima s kojima je veže veliko prijateljstvo, preskočila je cijelu prošlu sezonu, a ove će nastupiti samo na svojoj omiljenoj Zlatnoj lisici i otići u sportsku mirovinu.

U subotu je na rasporedu veleslalomska utrka gdje će Amerikanka Mikaela Shiffrin imati prilike popraviti dojam sa Medvedenice, gdje je izletjela u prvoj vožnji. Glavne suparnice trebale bi joj biti Tessa Worley, vodeća u poretku veleslaloma i Lara Gut, drugoplasirana u ukupnom poretku Svjetskog kupa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

ABA liga, 17. kolo: Zadar - Cedevita (17)

Zadrani su u prošlom kolu teško stradali na gostovanju u Beogradu, gdje ih je euroligaška Crvena zvezda pobijedila s čak 48 razlike. Ništa lakše neće momčadi Nevena Plantaka biti u subotu, jer na Višnjik dolazi Cedevita, koja je u prvom dijelu ABA lige nanijela Zadranima još teži poraz (+58). U "dvojci" Doma sportova Mršićeva momčad slavila je s čak 120:62, no prije dva tjedna Zadrani su se "sabrali" i u domaćem prvenstvu, gdje Cedevita igra s drugom momčadi, izvukli poraz 75:77 u Zagrebu.

Image
Image

Francuski kup: PSG - Bastia (21)

Francuzi ovog vikenda igraju kup-utakmice. U 3. kolu ostalo je još 64 momčadi, a PSG igra protiv Bastije, suparnika iz prvoligaškog društva. Obje momčadi bile su slobodne u prva dva kola. Ove sezone, PSG je u prvenstvu pobijedio Bastiju u gostima s 1:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

FA Kup: Manchester United - Reading (13:30)

United je u velikoj seriji, u Premier ligi Mourinhova momčad nanizala je šest pobjeda. U subotu se igra FA kup, a drugoligaški Reading na Old Traffordu ne bi trebao biti ozbiljnija prijetnja za "crvene vragove" u 3. kolu FA kupa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

nedjelja

Rukomet, Croatia Cup: Hrvatska - Tunis (18 sati)

Hrvatski se rukomtaši nakon odrađenih treninga u Ivanić Gradu, u Umagu pripremaju za Svjetsko prvenstvo koje počinje 13. siječnja u Francuskoj. Suparnik Babićevoj momčadi u nedjelju će biti Tunis, idealna prilika za uigravanje pet dana prije početka velikog natjecanja gdje će Kauboji ponovno biti u konkurenciji za medalju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ABA liga, 17. kolo Cibona - MZT (17)

Cibona se prodajom najboljeg igrača Ante Žižića u tursku Darušafaku, "pozdravila" s ambicijama u ABA ligi. O tome govore i dva poraza u posljednje dvije utakmice (Mornar, Partizan) otkako je nadareni 19-godišnji centar napustio cibose. No, MZT je momčad koju bi i ovako oslabljena Cibona, iz koje je u međuvremenu otišao i slovenski razigravač Šiško, trebala pobijediti. Makendonci su na začelju ABA lige, a ovog tjedna ih je kod kuće svladala Cedevita s uvjerljivih 21 razlike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Serie A, 19. kolo: Juventus - Bologna (20:45)

Juventus kod kuće ima nevjerojatan niz od 25 pobjeda u Serie A, a torinski stroj ne bi trebala usporiti ni Bologna, 15. momčad Serie A. Allegrijeva momčad na svom stadionu nije izgubila ni bod od rujna 2015. godine, što je fascinantan podatak. Mario Mandžukić ponovno će konkurirati za prvih 11, a u sastav "bianconera" se nakon ozljede vratio i Marko Pjaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

La Liga, 17. kolo: Villarreal - Barcelona (20:45)

Barcelona u 17. kolu Primere gostuje kod petoplasiranog Villarreala, koji ima samo pet bodova manje od katalonskog kluba. Messi i društvo ne smiju si dozvoliti prosipanje bodova, jer ionako zaostaju za Realom. Prve utakmice nakon stanke u prvenstvu uvijek su bile "osjetljive", Messi, Neymar i ostatak ekipe odmarali su za božićne blagdane i treba vidjeti kako će reagirati u prvoj utakmici u 2017. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo