ŠTO ĆE REĆI U SPLITU? / Derbi sudi oskarovac koji je pobijedio UEFA-u

Image
Foto: PIXSELL, Dalibor Urukalović

Predstojeće je subote (Poljud, 17 sati) na rasporedu drugi ovosezonski derbi između nogometaša Hajduka i Dinama, a sudit će ga stari poznanik oba kluba - Bruno Marić.

15.9.2015.
16:40
PIXSELL, Dalibor Urukalović
VOYO logo

Isti je sudac, podsjetimo, sudio i maksimirski dvoboj Dinama i Hajduka u 1. kolu hrvatskog prvenstva (1:1), a tada nije bilo većih zamjerki na njegov posao. No, to se ne može reći za neke prethodne utakmice nakon kojih su iz Hajduka imali puno prigovora na Marićevo suđenje, štoviše 2011. je u Splitu osvanulo čak i nekoliko grafita u kojima se sucu iz Daruvara prijetilo smrću.

Tužba protiv UEFA-e

Prošle je sezone Marić neko vrijeme sudio u drugoj ligi nakon pogrešaka napravljenih na utakmici Zadar - Osijek, ali unatoč tome je na kraju sezone nagrađen Nogometnim Oscarom za najboljeg suca u Hrvatskoj. Prigovora na Marićevo suđenje je bilo i prošlog vikenda kada je u dvoboju Osijek - Inter (3:1) dosudio čak tri jedanaesterca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U travnju ove godine pravomoćnom sudskom presudom Županijskog suda u Bjelovaru Marić je dobio je spor protiv Europske nogometne federacije (UEFA) zbog narušavanja ugleda optužbama da je sudjelovao u namještanju finala Hrvatskog kupa 2009. godine između Dinama iHajduka (3:0). Dobio je tom prilikom i 150 tisuća kuna odštete.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mnogima je u sjećanju ostao i prošlogodišnji video-uradak na kojem se vidi kako Marić s tadašnjim dinamovcima Cleytonom i Antom Rukavinom svira i pjeva na nekoj privatnoj zabavi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo