ŠTO ĆE ONDA NA KRAJU BITI S MODRIĆEM? / Real kreće u veliku rekonstrukciju, stižu tri megazvijezde, ali vidimo i jedan problem

Image

Perez je veliki zagovornik takozvane Superlige, a svjestan je da jednom kada ona krene Real bi tamo mogao biti među najjačima

13.4.2021.
9:04
VOYO logo

Iako se o velikoj rekonstrukciji u Real Madridu piše već barem dvije godine, ona još uvijek nije sprovedena, ali čini se, prema napisima Marce, kako bi do nje moglo doći, konačno, ovoga ljeta.

Florentino Perez ostaje predsjednik kluba sve do 2025. godine, odnosno, Marca piše kako se za mjesto novog predsjednika za sada nije kandidirao nitko, što znači da Perez ostaje još četiri godine i sada konačno može izvesti taj svoj dugonajavljivani plan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Perez je veliki zagovornik takozvane Superlige, natjecanja u kojem bi sudjelovali samo najjači europski klubovi, a svjestan je da jednom kada ona krene Real bi tamo mogao biti među najjačima.

Image
Image

Borussia Dortmund's Erling Haaland during the UEFA Champions League match at the Etihad Stadium, Manchester. Picture date: Tuesday April 6, 2021.,Image: 603768414, License: Rights-managed, Restrictions: Editorial use only, no commercial use without prior consent from rights holder., Model Release: no

Haaland i Mbappe

A da bi Real bio među najboljima, da bi bio favorit za naslov, mora se pojačati nekim zvučnim imenima, po mogućnosti superzvijezdama. Marca piše kako su dvije glavne mete Florentina Pereza, napadač Erling Haaland i krlini napadač Kylian Mbappe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mbappea i Haalanda traži nekoliko također bogatih i moćnih klubova, ali Marca vjeruje kako je Real dovoljno velik da pobijedi konkurenciju. Mbappe trenutno odbija potpisati novi ugovor s PSG-om, a ranije je izjavio kako mu je Zinedine Zidane omiljeni trener i kako mu je najveći uzor u nogometu Cristiano Ronaldo, ikona Real Madrida.

Marca ističe kako je Mbappe prioritet Realu, ali naglašavaju kako će rasplet situacije nastati tek onda kada se dozna što će biti s njegovim ugovorom u PSG-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se Haalanda tiče, tu glavnu riječ vodi njegov agent Mino Raiola, a on za sada kaže kako mladi Norvežanin nije na prodaju. No, svi su već dovoljno upoznati s njegovim pregovaračkim metodama i lako je moguće da ovime samo podiže cijenu svom igraču te da će ga na ljeto prodati. Borussiji je vjerojatno svejedno jer ih potresa mala financijska kriza uzrokovana pandemijom koronavirusa, pa bi im svaki unosan transfer dobro došao.

Image
Image

Kylian Mbappe

Što će biti s Modrićem?

Marca navodi kako njih dvojica nisu jedini koje Real planira dovesti. Na meti im je i mladi supertalent Eduardo Camavinga iz Rennaisa, koji je već ranije trebao stići u Madrid, ali zbog koronakrize posao s Francuzima je otpao. Realu stiže branič David Alaba, koji je već sve dogovorio s klubom i stiže iz Bayerna bez odštete, a još se uvijek ne zna hoće li Sergio Ramos ostati ili ne. Marca piše da vjerojatno neće jer do sada nije uopće bilo govora o produljenju. Ista je stvar i s Lucasom Vazquezom, koji se u prošloj utakmici teško ozlijedio i sada je gotovo sigurno da neće produljivati s Realom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Španjolski dnevnik također uvjerava kako Real neće mijenjati trenera, dakle da Zidane ostaje, bez obzira na to što mu je otkaz visio nad glavom i dobar dio ove sezone i dobar dio prošle sezone.

No, Marca, eto, niti slova nije napisala o tome što će biti s Lukom Modrićem. Hrvat je trenutno najbolji igrač Reala, lider i playmaker, a sve što se dosad pisalo o njegovu ostanku u klubu jest da će prihvatiti smanjenje ugovora i ostati još godinu dana. No, pitanje je što će na kraju biti s njim, pogotovo ako Real dovede kojeg igrača na njegovu poziciji, a kako vidimo jednog, Camavingu, već imaju u planu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

single club/league/player publications/services.

Luka Modric of Real Madrid SD Huesca vs Real Madrid, LaLiga Santander, date 22. Football, El Alcoraz Stadium, Huesca, Spain - 6 FEB 2020,Image: 589440498, License: Rights-managed, Restrictions: EDITORIAL USE ONLY No use with unauthorised audio, video, data, fixture lists (outside the EU), club/league logos or "live" services. Online in-match use limited to 45 images (+15 in extra time). No use to emulate moving images. No use in betting, games or, Model Release: no

Mogući problem

Isto tako, Marca uopće ne govori o novcu potrebnom da se dovedu ovi igrači. Haaland se, prema posljednjim procjenama, može dobiti za nekih 155 milijuna eura, Mbappea za suludih 230 milijuna eura, a Camavinga im je, uvjetno rečeno, najjeftiniji i mogu ga dobiti za 60 milijuna eura.

Španjolci te goleme cifre uopće ne spominju, a Real, iako nije trošio previše novca u posljednjih nekoliko prijelaznih rokova, teško da može namaknuti gotovo pola milijarde eura za dovođenje trojice igrača. Ako na to pridodamo i koronakrizu koja je, kao i sve klubove Europe, pogodila i Real, onda se ovaj plan ipak, ovako na prvu, čini malo nerealnim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


[PROMO] Najbolje koeficijente i 100% bonusa na uplate do 1000 kuna potražite u kladionici Germania.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo