STISLI GA PROBLEMI: / Predsjednik Fife pod liječničkim nadzorom

Image
Foto: AFP

Suspendirani predsjednik Fife Sepp Blatter ima zdravstvenih problema te se nalazi pod liječničkim nadzorom, objavio je u petak švicarski Radio 1.

6.11.2015.
18:04
AFP
VOYO logo

Blatter, koji vodi Fifu zadnjih 18 godina, nedavno je suspendiran zbog istrage oko korupcije u krovnoj nogometnoj organizaciji.

Točnije pod istragom je zbog navodnih uplata je predsjedniku Uefe MicheluPlatiniju kako bi ga podržao na predsjedničkim izborima 2011. godine. Guardian je objavio da se radi o uplati dva milijuna švicarskih franaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Savjetničke usluge

Nakon što je otkrivena uplata, Platini je tvrdio kako se radilo o honoraru za savjetničke usluge, no Guardian je pozivajući se na izvor iz Uefe objavio kako je to bila nagrada za podršku tijekom kandidature. Zanimljivo, Platini je Blattera podržao na Kongresu UEFA-e u ožujku 2011. godine, samo nekoliko tjedana nakon što je lova sjela na račun.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sredinom listopada Fifina Etička komisija je na 90 dana suspendirala predsjednika Blattera, dopredsjednika i glavnog kandidata za njegova nasljednika Michela Platinija, te glavnog tajnika JeromeaValckea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo