ŠTIMAC OTKRIO NOVE DETALJE ODLASKA U INDIJU: / 'Odlučili smo Šuker i ja'

Image
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Nekadašnji trener Hajduka otkrio je da je imao "pomagača" u odluci da se prijavi za izborničko mjesto

29.5.2019.
14:40
Jurica Galoic/PIXSELL
VOYO logo

Igora Štimca čeka veliki posao da od Indije napravi respektabilnu nogometnu reprezentaciju. Bivši hrvatski stoper odvažio se na tu avanturu kojoj se treba prilagoditi i izvan nogometnog terena.

"Puno nas toga dijeli, od kulture, geografije, religije, ali Indiju i Hrvatsku spaja ljubav prema nogometu. Uz sav respekt prema kriketu, najpopularnijem sportu u Indiji, svima je jasno da se on ne širi po svijetu. I ne pomiče granice. Ali nogomet je taj koji se vrti po cijelom globusu. Indija mora pronaći svoj put do Svjetskog prvenstva, ali moramo biti realni i prvo se stabilizirati kao snažna reprezentacija unutar azijskog kontinenta", rekao je Štimac u razgovoru za indijske medije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nekadašnji trener Hajduka otkrio je da je imao "pomagača" u odluci da se prijavi za izborničko mjesto.

Nitko nema zajamčeno mjesto

"Razgovarao sam s predsjednikom HNS-a Davorom Šukerom i kada smo vidjeli da je upraženjeno mjesto izbornika Indije, upitali smo se i rekli: "Indija sjajna zemlja u mnogim segmentima, zašto ne bi bila i u nogometu"? Zato sam se odlučio natjecati za mjesto izbornika, a kada sam dobio ovu poziciju, shvatio sam da nisam samo izbornik Indije, nego i ambasador hrvatskog nogometa u Indiji."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nedavno je najavio da bi neki Indijci mogli postati i nogometne zvijezde, a čeka ga širok "koš" imena.

"Respektiram rad svog prethodnika Stephena Constantina, zato sam pozvao sve igrače koje je i koristio na klupi Indije. Međutim, od 37 igrača koje imam na početku priprema samo trojica igraju lijevom nogom. Od devetorice koja mi nedostaju petorica su ljevaci. Svjestan sam da će biti problema u startu i nemojte se čuditi ako u prvih pet utakmica probam 50 igrača. Moram vidjeti sve čime Indija raspolaže, a što se tiče sastava, nitko nema zajamčeno mjesto u momčadi, čak ni najbolji indijski strijelac Sunil Chhetri", zaključio je Štimac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo