OKO SOKOLOVO DONIJELO KONAČNU PRESUDU: / Evo što kaže o ponavljanju penala i akciji kod pobjedničkog gola Hajduka

Image
Foto: Screenshot: HRT (emisija Stadion)

I u nastavku prvenstva dogodile su se sudačke pogreške

8.6.2020.
20:47
Screenshot: HRT (emisija Stadion)
VOYO logo

U prvoj utakmici nastavka Prve HNL, nakon gotovo tromjesečne stanke uzrokovane pandemijom koronavirusa, Hajduk je jučer na praznom Poljudu svladao Inter iz Zaprešića sa 2:1. Bila je to utakmica o kojoj će se još danima pričati. Što se sve događalo u utakmici, od one lopte na crti koja je prethodila Juranovićevom ubačaju i Soldinom crvenom, Caktaševog ponavljanja penala, sudačke nadoknade od preko 10 minuta, možete pročitati – OVDJE.

Image
SITUACIJE O KOJIMA ĆE SE JOŠ DANIMA PRIČATI: /

Caktaševo ponavljanje penala, crveni karton, sudačka nadoknada od preko deset minuta

Image
SITUACIJE O KOJIMA ĆE SE JOŠ DANIMA PRIČATI: /

Caktaševo ponavljanje penala, crveni karton, sudačka nadoknada od preko deset minuta

MarioStrahonja se u HRT-ovoj emisiji Stadion osvrnuo na sporne situacije s ove utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hamza je u prvom poluvremenu napravio dva prekršaja od kojih je samo za drugi start dobio žuti karton.

"Općenito smo u ovom kolu imali problema zbog nedosljednosti oko donošenja disciplinskih mjera, prvenstveno žutih kartona. Ovdje imate sve elemente za žuti karton u prvoj situaciji, a dvije, tri minute kasnije se dogodila i ova druga situacija gdje je sudac igraču pokazao žuti karton. Ne vidim razloga zašto ne pokazati žuti karton ako je to igrač zaslužio,

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potom je prokomentirao situaciju iz 52. minute kada je sudac Bebek pokazao na bijelu točku nakon što je Interov branič Soldo rukom zaustavio udarac Bijelih.

[nethr_galerija url=https://net.hr/sport/nogomet/foto-na-ovo-se-hajdukovci-nisu-navikli-pogledajte-kako-izgleda-utakmica-na-poljudu-bez-torcide/#1]

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Vrlo je jasno kako se radi o propuštenom incidentu, sudac nije ovo okarakterizirao kao prekid igre i kazneni udarac. Naravno, jedini zadatak u VAR sobi je da se ta situacija pregleda. Iskusni Bebek je ustanovio da se radilo o igranju rukom i dao je mogućnost glavnom sucu da promijeni svoju odluku. Jedanaesterac i crveni karton je apsolutno ispravna odluka. Drago mi je da je sudac shvatio da je pogriješio i prihvatio ovu odluku. Smisao je VAR-a da otkloni pogreške, i mi smo kroz ovaj virtualni zid pokušali ustanoviti je li cijeli obujam lopte bio izvan terena, ali nismo uspjeli. Mada ovaj alat koji mi posjedujemo, VAR suci nemaju. Tako dugo dok pomoću nekog alata ne možemo ustanoviti pogrešku, treba dati za pravo sucima, komentirao je Strahonja mogući izlazak lopte iz igre na početku akcije”, kazao je Strahonja.

Pogriješio

Nakon što je vratar Mataković obranio udarac sudac ga je odlučio ponoviti jer je prije napustio gol liniju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Javila se VAR soba. U pravilima igre piše ukoliko igrač s jednom nogom nije na liniji, udarac mora biti ponovljen. Dolaskom VAR tehnologije striktno su suci dobili uputu da ovakve situacije sankcioniraju. Ako se i već ovo dogodilo, ali važno je da se od sad nadalje pridržavaju ovakvih odluka. Ovdje sucu ne možete ništa zamjeriti”, rekao je i za kraj se osvrnuo na situaciju kod drugog gola Hajduka u 97. minuti. Dimitrov je, naime, dao gol, ali je prethodno Ismajli startao nad Mlinaru.

“Po mojem mišljenju ovdje se apsolutno radi o prekršaju, vidite kako igrač Hajduka udara žutog po nozi. Koliko mogu iščitati ovu situaciju i komunikaciju, radi se o propuštenom incidentu nakon postignutog pogotka. VAR sudac mora pogledati cijelu situaciju od početka akcije. VAR je vrlo dobro intervenirao, dao drugu priliku, ali glavni sudac je pogriješio”, rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na što ne mogu utjecati, ne mogu biti ljut. Kad igraš protiv Hajduka ili Dinama, onda znaš da je 'i trava njihova', ali bilo mi je žao dečkiju”, dodao je trener Intera Tomislav Ivković, koji je također bio u HRT-ovom studiju.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo