STIGAO JE KAO ANONIMAC I POSTAO MOŽDA I NAJBOLJI HRVATSKI POJEDINAC: / On je najveći Dalićev dobitak

Image
Foto: Profimedia

U odsutnosti Vrsaljka nema dileme da je Uremović prvi Dalićev izbor na poziciji desnog beka, no Šiminim povratkom vjerojatno će ispasti iz prvog sastava.

15.10.2020.
10:19
Profimedia
VOYO logo

Godinama smo imali problem s lijevim bekom u reprezentaciji, no u posljednje vrijeme se taj problem nekako prebacio na drugu stranu. Borna Barišić, Dario Melnjak i Domagoj Bradarić brzo su pokazali da mogu na visokom nivou odigrati na lijevom boku, no ozljedom Šime Vrsaljka nastala je "rupa" na desnom boku.

I dok je izbornik Dalić uglavnom tu vatru gasio postavljanjem stopera Tina Jedvaja na desni bok, pojavilo se u proteklim utakmicama puno bolje rješenje za tu poziciju. Njegovo ime je Filip Uremović, igra za ruski Rubin Kazan, u reprezentaciju je stigao kao anonimac za kojeg je rijetko tko čuo, najprije je dobio pretpoziv, a kasnije je dobio i šansu da zaigra od prve minute.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije razočarao. Uremović je u jučerašnjoj utakmici bio najbolji pojedinac u redovima Hrvatske prema statističkim podacima SofaScorea. Dobio je najvišu ocjenu od svih Vatrenih, 6,8, višu čak i od strijelca Vlašića.

Image
FRANCUZI SU POSEBNO UZELI NA ZUB SREBRNOG VATRENOG: /

Nisu imali milosti prema njemu; 'On više nema tu sigurnost sa SP-a'

Image
FRANCUZI SU POSEBNO UZELI NA ZUB SREBRNOG VATRENOG: /

Nisu imali milosti prema njemu; 'On više nema tu sigurnost sa SP-a'

Prva alternativa

Nema ničeg ekstremnog u njegovoj igri, ali zrelost koju je pokazao ovaj 23-godišnjak zbilja je impresivna za čovjeka koji je tek na početku svoje reprezentativne karijere. Uremović je stoper po vokaciji, ali može igrati na poziciji bočnog zbog brzine. Također, sigurnost u predaji lopte nešto je što krasi Uremovićevu igru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije svega je odgovoran obrambeno, no ne boji se otići naprijed, a nerijetko smo u ove tri utakmice vidjeli da se nakon njegovih centaršuta rađaju prilike za Vatrene. Dodajmo tomu da je Filip bio standardan u sve tri utakmice te po minutaži jedan od nezamjenjivih u Dalićevom sastavu.

U odsutnosti Vrsaljka nema dileme da je Uremović prvi Dalićev izbor na poziciji desnog beka, no Šiminim povratkom vjerojatno će ispasti iz prvog sastava. Ipak, dobro je znati da imamo jako dobru alternativu na poziciji koja nam je, po novom, bolna točka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo