Statistika ne laže, bez njega nam ne ide!

30.3.2011.
22:07
VOYO logo

Jelavić novi junak Rangersa, Petrićevhat-trick, Kalinić je 'killer', za Perišića se otima pola Europe... "Pa kako će Slaven Bilić izabrati između tolikih sjajnih napadača", pitali su se mnogi na početku 'akcije Gruzija'.

No, u 180 minuta u Tbilisiju i Parizu Hrvatska je ostala bez gola, s jednom pravom prilikom, Perišićevom. I nepobitnom činjenicom - u trećem Bilićevu mandatu Vatreni su uvjerljivo najneučinkovitiji. 'Kockasti' su u 13 susreta postigli 19 pogodaka (1,46 po utakmici), dok su u prethodna dva mandata Bilić Boysi, računajući sve utakmice, zabijali dva pogotka po susretu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dakako, teško je i bez Ivice Olića, ali ključ je ipak Eduardo da Silva. Upravo je on najviše proslavio Bilića, u kvalifikacijama za EURO 2008. postigao je deset pogodaka, do ozljede ukupno 12, a zabijao je i nakon oporavka. Ukupno s njim na terenu Hrvatska zabija 2,2 gola po susretu (u Bilićevu mandatu postigao 18 od 69 hrvatskih pogodaka, ukupno 19 otkad nastupa za Vatrene), dok je u 20 dvoboja bez njega prosjek svega - 1,45 pogodaka po utakmici!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O Oliću je suvišno trošiti riječi, na svojoj koži osjetio je to i trener Bayerna Louis van Gaal, koji ga nije imao na raspolaganju cijelu sezonu. A za Eduardom baš možemo žaliti. Jer u Šahtaru igra odlično, prava je napast, rastrčan je, još je uvijek kod njega prisutna ona velika glad za zabijanjem. I on to radi s lakoćom i mirnoćom od koje protivnike zaboli glava. Da je Eduardo bio u Tbilisiju, bila bi to sigurno neka druga priča...

http://www.youtube.com/embed/vago1c0rQT8 Dudu je zabio u svom posljednjem nastupu za Vatrene u dvoboju s Česima

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na izostanke Eduarda i Olića upozorava i Hajdukov trener Goran Vučević. Za njega je baš taj detalj važan kada se spomene ne samo nedostatak pogodaka već i kriza igre Hrvatske.

"Eduardo je golgeter bez premca, zna se koliko znači Hrvatskoj, ali, što je iznimno važno, on je igrač koji traži igru, loptu. Olić neumornom trkom, otvaranjem u svakom trenutku, znatno olakšava posao veznim igračima, ide okomito prema golu. S njima dvojicom veznjaci imaju puno više mogućnosti u igri. U dvobojima s Gruzijom i Francuskom Bilić je na raspolaganju kao klasične napadače imao i koristio Kalinića i Jelavića, a oni su pravi klasični centarfori koji na leđima drže stopera. Posve su drukčiji profili igrača od Olića i Eduarda", objasnio je Vučević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201103300139006 arti-201103300780006 arti-201103300055006

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo