SRPSKI TABLOID OTVORENO PROTIV HRVATSKE: / 'Merci France, spriječili ste senzaciju na radost Srba'

Image
Foto: AFP

'Tricolori spriječili senzaciju, na radost Srba: Merci France'

16.7.2018.
13:06
AFP
VOYO logo

Ima li kraja glupostima srpskih tabloida? Nećemo reći srpskim glupostima, jer i u Srbiji ima normalnih ljudi. No, što reći nakon ove naslovnice Informera?

JE LI HRVATSKA GRUBO OŠTEĆENA U FINALU? Nogometni svijet šokiran spornom sučevom odlukom; evo što o tome kaže legendarni Casillas

"Tricolori spriječili senzaciju, na radost Srba: Merci France".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Tijekom ovih mjesec dana srpski tabloidi, posebno tu mislimo na Informer, divljali su pisanjima o "Srbinu Subašiću koji je spasio Hrvate", o "fašističkim ispadima reprezentativaca Hrvatske" itd.

Image
SRPSKI MEDIJI PRISVAJAJU NAŠEG JUNAKA: /

'Srbin odveo Hrvate u četvrtfinale'

Image
SRPSKI MEDIJI PRISVAJAJU NAŠEG JUNAKA: /

'Srbin odveo Hrvate u četvrtfinale'

Naravno, bilo je i onih koji su pisali objektivno, koji su normalnim tonom izvještavali o hrvatskom putu do povijesnog finala SP-a. No, jal, ljubomora i, prije svega, glupost kod nekih, učinili su svoje, pa smo gledali naslovnice poput ove koje sad (ne)gledamo...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vatreni su igrom oduševili regiju, pa i naše istočne susjede. Svatko tko je i malo pametan, objektivan, tko se i malo razumije u nogomet, mora priznati kako su Vatreni stvarno oduševili na prvenstvu i bez obzira o kojoj se zemlji radilo u takvom slučaju, kod ovakvih sportskih bajki, bez obzira radilo se o Bosni, Belgiji, Sloveniji, Srbiji ili, u ovom slučaju, Hrvatskoj, neka doza objektivnosti, normalnosti, rekli bi smo, morala bi postojati. Za dobrobit sviju nas.

Pa barem u kontekstu normalnog novinarskog izvještavanja, u koje ne ulaze medijsko navijanje protiv Hrvatske i ovakve naslovnice. Nadamo se samo kako u budućnosti nećemo gledati ovakve stvari jer nemaju veze sa mozgom niti sa sportom općenito.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo