Velika panika u Srbiji: Invazija nevidljivih Albanaca!

U strahu se velike oči, a očito se naši susjedi jako boje. Prema tamošnjim medijima, sa svih strana nadiru Albanci koji su u ranim popodnevnim satima utorka okupirali Beograd!

14.10.2014.
14:33
VOYO logo

Ne, nije ovo scenarij za nekakav niskobudžetni horor, već tragikomičan način na koji srpski mediji šire paniku nekoliko sati uoči nogometne utakmice Srbija - Albanija. Dvije će se reprezentacije sudariti u okviru kvalifikacija za Europsko nogometno prvenstvo 2016., a čim su izvučene skupine, UEFA je ovaj dvoboj proglasila utakmicom visokog rizika i prije par dana definitivno odlučila da se igra bez prisutnosti gostujućih navijača.

No, tijekom ponedjeljka je dio albanskih navijača putem društvenih mreža najavio da će se pojaviti na stadionu Partizana, a to je Kuriru bilo dovoljno da krene sa serijom paničnih tekstova koji podsjećaju na slavnu radio-dramu Orsona Wellesa o invaziji Marsovaca. Prijepodne je tako na internetskom izdanju tabloida objavljen članak pod naslovom Navijači Albanije s fantomkama pošli ka Srbiji: Tri autobusa idu za Beograd!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pa koji sat potom Prešli granicu: Bivši pripadnici OVK stigli na utakmicu Albanije u Beogradu. U stvarnosti se, pak, radi tek o jednom bivšem pripadniku Oslobodilačke vojske Kosova, stanovitom Albertu Kastratiju, koji se na Facebooku pohvalio fotografijama prelaska granice i ulaska u Beograd. Jesu li fotografije autentiče i današnje, to nitko ne zna.

Ni tu Kurir nije stao, pa je podsjetio da albanski navijači cijelo vrijeme provociraju: jedan se fotografirao s albanskom zastavom ispred stadiona Partizana, drugi je objavio fotografiju na kojoj naopako drži Partizanov šal, a tu je i ponuda biznismena porijekom s Kosova koji je obećao Albancima milijun eura ako pobijede Srbiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U konačnici se Kurir proslavio i s naslovom Albanski navijači okupirali Beograd iako nigdje nije navedeno koliko je navijača izvršilo 'okupaciju', niti ih je itko vidio. Kako je do utakmice ostalo još nekoliko sati, tko zna tko bi se sve još mogao ukazati na ulicama srpske prijestolnice...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo