IGRA MILIJUNA / Srpska grupa najvrjednija, a hrvatska pri dnu: Donosimo vam rang listu vrijednosti grupa SP-a

Image
Foto: Profimedia/Transfermarkt

Kako bi rangirali grupe po vrijednosti izračunali smo prosječnu vrijednost igrača unutar svake grupe.

29.11.2022.
22:31
Profimedia/Transfermarkt
VOYO logo

U tijeku su utakmice trećeg kola grupne faze na Svjetskom prvenstvu u Katru. Iako je za neke reprezentacije već poznat prolazak u osminu finala, ostalima su ove utakmice odlučujuće.

Kako bismo provjerili koja je grupa najskuplja koristili smo prosječne vrijednosti igrača u sastavu reprezentacija koje su objavljene na portalu Transfermarkt. Kako bi rangirali grupe po vrijednosti izračunali smo prosječnu vrijednost igrača unutar svake grupe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je borba za prvo mjesto bila tijesna, na tu je poziciju ipak zasjela grupa G s prosječnom vrijednošću igrača od 18.63 milijuna eura. Prosječna vrijednost igrača Brazila je čak sedam puta veća od prosječne vrijednosti igrača Kameruna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S prosječnom vrijednošću igrača od 18.61 milijun eura grupa E zauzela je drugo mjesto. Prosječno je najviša vrijednost igrača Njemačke. Potom su Španjolska, Japan i Kostarika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sljedeća je grupa H u kojoj je prosječna vrijednost igrača 17 milijuna eura.
Najveće prosječne vrijednosti igrača imaju Portugal s 36.04 milijuna eura i Urugvaj s 17.30 milijuna eura. Potom Gana s 8.34 milijuna eura i Južna Koreja s 6.33 milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potom je grupa B s prosječnom vrijednošću igrača od 16.92 milijuna eura. Engleska kao najskuplja od svih reprezentacija (48.46 milijuna eura) na ovogodišnjem SP-u, očito zauzima prvo mjesto u svojoj grupi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Niz nastavlja grupa D s 14.28 milijuna eura. Prosječna je vrijednost igrača Francuske 39.71 milijun eura, a prosječna vrijednost igrača Australije je samo 1.43 milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na šestom je mjestu grupa F s prosječnom vrijednošću igrača od 13.16 milijuna eura. Hrvatska s 14.5 milijuna eura smjestila se odmah iza Belgije koja je najskuplja u ovoj grupi. Treći je Maroko, a posljednja je Kanada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Grupa C zauzela je predzadnje mjesto s prosječnom vrijednošću po igraču od 10.60 milijuna eura. Prosječna vrijednost igrača Argentine je 24.82 milijuna eura, a prosječna vrijednost igrača Saudijske Arabije je 969 tisuća eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na samom je začelju grupa A u kojoj je prosječna vrijednost igrača 9.41 milijun eura. Posljednje mjesto u ovoj skupini zauzeo je Katar u čijoj je reprezentaciji prosječna vrijednost igrača 573 tisuće eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo