SRBI SE SJETILI ONE UTAKMICE IZMEĐU DINAMA I ZVEZDE: / Piksi Stojković strahovao je za život, a iznenadio ga je - Boban

Image
Foto: Screenshot
13.5.2017.
15:57
Screenshot
VOYO logo

Obilježilo je tu nikad odigranu utakmicu i čitav niz drugih, možda i nikad ispričanih priča, a ima i onih koje rastu i bujaju s prolaskom vremena i dobivaju drugačije detalje i završetke, poput onog kojeg je ispričao milicajac Refik Ahmetović, koji je ustvrdio da je taj dan zapravo trebao poslužiti pojedincima da usmrte Dragana Stojkovića Piksija. Dotični čuvar reda i mira isti je onaj na čijoj je glavi odsjelo koljeno Dinamovog kapetana.

Dana koji svake godine posebno obilježavaju i članovi navijačke skupine zagrebačkog Dinama sjetili su se i srpski mediji, pa tako Kurir podsjeća na riječi spomenutog nogometaša koji je, ako je vjerovati Ahmetoviću, tog dana trebao biti meta ubojica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
BILO JE TO PRIJE 27 GODINA: /

Nikad odigrana utakmica Dinama i Zvezde dan je koji se vječno pamti

Image
BILO JE TO PRIJE 27 GODINA: /

Nikad odigrana utakmica Dinama i Zvezde dan je koji se vječno pamti

'Sport izgubio smisao'

"Šampionsko slavlje djelomično nam je pokvario događaj iz Zagreba. Bio je to užas, blago rečeno. Pitam se što bi bilo da je utakmica odlučivala o prvaku, da je na stadionu bilo 60.000 gledatelja – pa to bi bio masakr! Kada se ovako nešto dogodi, čovjek se zapita: zar je nogomet postao rat dviju momčadi, dva navijačka tabora? Ako je tako, sport je onda izgubio svaki smisao", izjavio je Piksi prije 27 godina za TV Novosti kada je kazao i ovo:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Priznajem, pomislili smo da nećemo izvući žive glave. Do početka utakmice sve je bilo okej, lijepo smo dočekani, izašli smo na teren željni nadigravanja. Iako smo pred utakmicu sa Dinamom danima trenirali više rekreativno nego ozbiljno, vjerovali smo da osvježeni ne možemo izgubiti. Međutim, kada smo izašli na teren imali smo što vidjeti."

Boysi su bili 'spremni sve uništiti'

Nastavlja Stojković što je vidio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Navijači se tuku, kamenje sijeva na sve strane i jedva smo dočekali znak suca da možemo bježati u svlačionicu. Tu je bilo sve mirno, ali frka je bila kako da nas prevezu do aerodroma, jer su navijači Dinama uništavali sve što miriše na Beograd i Srbiju. Bili su spremni uništiti i ljude, i vozila, i sve. U autobusu su vladali strah i jeziva tišina... Kada smo stigli na aerodrom – svanulo nam je."

"Bobana znam kao dobrog dečka. Zašto je zastranio i ponašao se neobuzdano – ne znam. Kada je služio vojsku u Beogadu, bio je blizak sa svim Zvezdašima", dodao je Stojković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo