SRAMOTA NA BiH NAČIN: / U tamošnjem nogometu postoji zanimljiv zakon, a ovako izgleda bruka kad se koristi rupa u njemu

Image
Foto: Screenshot

Od prve minute moraju zaigrati tri igrača do 21 godine, ali...

15.10.2018.
9:52
Screenshot
VOYO logo

Nogometni savez Bosne i Hercegovine imao je dobru ideju, namjera je bila podići kvalitetu tamošnjeg nogometa davajući šansu mladim igračima, no sve to postalo je lakrdija.

Primjer navodi portal sportsport.ba podsjećajući da prema pravilu koje je na snazi 'moraju od prve minute zaigrati tri igrača do 21 godine', što su klubovi iskorištavali na način da bi 'golobrade mladiće uvrstili u prvih 11, pa ih mijenjali nakon samo jedne, dvije, tri... minute igre'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dovitljivost

Znalo se tako dogoditi da oni glume ozljedu i izlaze van iz igre i prije no što bi došli u kontakt s loptom, a na njihova bi mjesta na travnjak tada ulazili iskusniji igrači. Priča ide dalje pa je Savez, odlučan u namjeri da se takvo što spriječi, donio odredbu prema kojoj bi igrača mlađeg od 21 godine mogao mijenjati isti takav, odnosno nogometaš koji nije još proslavio 21. rođendan.

Dovitljivost, da se ne upotrijebi neki drugi izraz, traženja rupi u toj odredi stiže na primjeru Slavena iz Živinica koji kroz poziciju vratara, jer zakon se odnosi samo na igrače u polju, pronalazi rješenje. Igrač koji odbije takvu sugestiju, dokazano je, kaznu odrađuje na tribinama. Dogodilo se ponovno isto u utakmici protiv Viteza, ali 'problemu' je klub doskočio na način da je na gol postavljen branič mlađi od 21 godine. Rasplet? Očekivan i u uvodnim minutama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo