DINAMU PRIJETI - KATASTROFA: / Na derbiju skauti iz cijele Europe, sprema se neviđena rasprodaja

Image

Na nedjeljnom maksimirskom derbiju između Dinama i Hajduka (0-0) viđeno je mnogo inozemnih skauta.

3.10.2016.
12:47
VOYO logo

Sportske novosti pišu kako su tijekom proteklog tjedna u Maksimirsku 128 stalno stizale najave dolaska skauta raznih europskih klubova. Inače, svi skauti koji dođu na najveći hrvatski derbi prethodno se ne najave, tako da je skauta obično više nego što ih je zabilježeno na Dinamovoj listi potencijalnih dolazaka.

VJEČNI HRVATSKI DERBI BEZ GOLOVA! Dvije stative i nevjerojatna serija promašaja Dinamova kapetana

PREDSJEDNIK HAJDUKA POKLONIO SE TORCIDI NA MAKSIMIRU PA PORUČIO: ‘U prvom planu bili su oni koji ne trebaju biti’

Skauti se spremaju za zimski prijelazni rok

"Prema onome što smo prije početka utakmice saznali, jučer su na Maksimiru bili skauti Manchester Cityja, Arsenala, Leicestera, Borussije Dortmund, Borussije Mönchengladbach, Ajaxa, Juventusa, Rome, Milana, AZ Alkmaara, PSV-a, Benfice, Sportinga, Spartaka Moskve", stoji u tekstu Sportskih novosti koje ističu kako je obično više skauta na tribinama prije prijelaznih rokova. Kad se završe, onda ih je nešto manje, ali skautsko društvo sprema se već polako za zimski prijelazni rok, iako je ljetni završen samo prije mjesec dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

DINAMO SVE VIŠE KASKA ZA ZAHUKTALIM RIJEČANIMA: ‘Ne sjećam se kad smo bili u takvom minusu. Bit će teško’

Rekordno Dinamovo ljeto

Inače, Dinamo je ljetos rekordno prodavao i zarađivao, što ga je na kraju i koštalo loših rezultata u rujnu, u kojem je hrvatski prvak doživio četiri poraza (Osijek, Lyon, Rijeka, Juventus) uz svega dvije pobjede (Lokomotiva u prvenstvu i Veli Vrh u Kupu).

DINAMOVO REKORDNO LJETO: Mamić i društvo nikad nisu toliko zaradili na prodaji igrača

Odlascima Pjace (Juventus, 23 milijuna eura), Roga (Napoli, 18 milijuna eura s bonusima), Brekala (Wolfsburg, 6 milijuna eura), Taravela (Gent, milijun eura), Dinamo je zaradio 48 milijuna eura. Vratar Eduardo otišao je u Chelsea, dok je Ante Ćorić, nakon velike zainteresiranosti Pepa Guardiole za njega, kao i Liverpoola i Tottenhama, ipak ostao u Maksimiru. No, mladi Dinamov dragulj stalno je u fokusu europskih klubova i on je vjerojatno najzanimljiviji igrač Dinamove svlačionice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ono što bi trebalo zabrinjavati sve navijače Dinama je ta velika zainteresiranost skauta za mlade igrače hrvatskog prvaka. Jer, poznato je da su u Maksimirskoj 128 slabi na izdašne ponude i ako bi Dinamo nastavio svoju rasprodaju igrača, to bi bila katastrofa za rezultatske ambicije hrvatskog prvaka.

Image

PETEV NEMA NIKAKVE DVOJBE: ‘Moramo mijenjati puno stvari, ali siguran sam da ćemo biti prvaci’

I Kalinić i Vlašić u fokusu

Od hajdukovaca koji najviše mame zanimanje inozemnih skauta, sigurno su kapetan Lovre Kalinić i mladi Nikola Vlašić. Tino Sven Sušić prešao je iz Hajduka u belgijski Genk za oko dva milijuna eura. Za Kalinića su zainteresirani brojni europski klubovi. Reprezentativni vratar proteklog je tjedna produljio ugovor s Hajdukom do 2021. godine, što bi značilo da će Hajduk zaraditi kad bude prodavao Kalinića čiji bi se transfer u Europu mogao dogoditi već ove zime.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

NE MOŽE BEZ DINAMA: Zoran Mamić u pratnji brata Zdravka došao na premijeru novog trenera

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo