SPORTSKI VIKEND PRED TV-EKRANIMA: / Dvoboji na vrhu Serie A i Premier lige - Juve čeka Romu, a City Arsenal

Image

Ovog vikenda se osim najvećeg hrvatskog derbija Hajduka i Dinama na Poljudu igaju još dva velika derbija u Ligama petice. Vodeći Juventus dočekuje Romu, a Manchester City ugostit će Arsenal.

17.12.2016.
8:00
VOYO logo

subota

HNL, 20. kolo: Hajduk - Dinamo (15)

Najvećim hrvatski derbi igra se u subotu na Poljudu. Splićani, koje je prije desetak dana preuzeo Joan Carillo, vjeruju da se mogu približiti Dinamu na tri boda, što bi bio sjajan završetak jesenskog dijela sezone, prije odlaska na dvomjesečnu stanku. S druge strane, dinamovci vjeruju da je sve u njihovim rukama. Uostalom, na prošlom gostovanju u Splitu, slavili su s čak 4:0, uz po dva gola Marka Roga i Juniora Fernandesa. Uvjerljivo slavlje neke je igrače Dinama potaknulo na samouvjerene najave. "Hajduku neće pomoći ni tri trenera, sve u derbiju ovisi o Dinamu", kazao je uoči puta u Split Ante Ćorić. Pred španjolskim trenerom Carillom najveći je izazov prije nego što "bijeli" krenu u preslagivanje momčadi.

Image

HNL, 20. kolo: Rijeka - Istra (17:15)

Na Rujevici se igra Derby dell'Učka. Riječani su uglavnom pobjeđivali Puljane, tako je bilo i ove godine na Drosini. Štoviše, Istra ne zna za pobjedu protiv Rijeke od 2013. godine, koja je od tad slavila u 12 od 14 prvenstvenih utakmica. Kekovoj momčadi sad je ulog puno veći od regionalnog prestiža. Prije zimske stanke, vodeća momčad 1. HNL i jesenski prvak želi zadržati šest bodova viška u odnosu na drugoplasirani Dinamo

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Serie A, 17. kolo: Juventus - Roma (20:45)

Dvoboj dvije prvoplasirane momčadi igra se u Torinu. Domaći Juventus ima četiri boda više od Rome. Upravo su se u ovom derbiju odlučivalo prvenstvo u posljednjih nekoliko godina. Rominoj pobjedi nada se i ostatak pratnje za Torinezima, koji bi u slučaju slavlja, postali gotovo neuhvatljivi sa sedam bodova više od "vučice".

nedjelja

Premier liga, 17. kolo: Manchester City - Arsenal (17)

Dok su favoriti pobijedili u posljednjem kolu Premier lige, Arsenal je poražen kod Evertona i tako uspio kompromitirati sve dobro napravljeno posljednjih tjedana. Chelsea je na +6, Arsenal i Liverpool imaju 34, a City samo bod manje od njih. Dvoboj na Etihadu krojit će vrh ljestvice. U posljednja dva gostovanja Arsenal ima remi i pobjedu, a "građani" su još 2013. godine posljednji put pobijedili "topnike".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

nedjelja:

Alta Badia: Veleslalom

Peterostruki osvajač Velikog kristalnog globusa, austrijski skijaš Marcel Hirscher pokušat će drugu godinu za redom slaviti na veleslalomu u Alta Badiji. Hirscher je ponovno vodeći u ukupnom poretku, s 440 bodova, prate ga odlični "tehničari" Francuz Alexis Pinturault (284) i Norvežanin Henrik Kristoffersen (224), koji će biti glavna konkurencija Austrijancu i na ovom talijanskom skijalištu. Prva vožnja počinje u 9:30, druga u 12:30 sati.

Primera, 16. kolo: Barcelona - Espanyol (20:45)

Dok je Real na klupskom prvenstvu svijeta, Barcelona igra gradski derbi s Espanyolom. U prošlom kolu, Messi i društvo su uvjerljivo, s 3:0 prošli gostovanje u Osassuni, ali i Espanyol ima aduta, dobio je tri od zadnje četiri utakmice. Protiv Barcelone taj je klub posebno motiviran, ali je posljednju utakmicu protiv katalonskog diva dobio još 2009. godine. Barcelona zaostaje šest bodova za vodećim Realom i svako prosipanje bodova za Enriqueovu momčad bilo bi vrlo razočaravajuće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Serie A, 17. kolo: Lazio - Fiorentina (20:45)

Lazio se oporavio od poraza u rimskom derbiju protiv Rome, u prošlom kolu u gostima kod Sampdorije, a sad na Olimpijco dolazi zahuktala Fiorentina. "Viole" su, uz hrvatske reprezentativce Nikolu Kalinića i Milana Badelja, u posljednja dva kola upisale dvije pobjede, ali suparnici su im bili ipak lakši, Palermo i Sassuolo. Trebala bi ovo biti neizvjesna utakmica.

Image
Foto: AFP, ANDREAS SOLARO

ABA liga, 14. kolo: Cibona - Igokea (21)

Košarkaši Cibone u nizu su od tri pobjede, igrači Damira Mulaomerovića uspjeli su nedavno, predvođeni fenomenalnim Antom Žižićem, slaviti i na teškom gostovanju kod Mega Leksa, a sad u Draženovom domu dočekuju Igokeu. Momčad iz Laktaša je šesta na ljestvici, jedno mjesto ispod Cibone koja u regionalnoj ligi želi održati korak s vodećom četvorkom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Bellator Dublin
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo