Splicani stizu u Zagreb na razgovor s ministrom Mornarom

1.12.2014.
14:53
VOYO logo

O odlasku u Zagreb se raspravljalo na Gradskom vijecu i nakon sto je donesena jednoglasna odluka dogovoren je odlazak Povjerenstva u kojem ce biti dva ili tri predstavnika grada, predstavnik zupanije, HNK Hajduk, Udruge "Nas Hajduk", te oporbeni vijecnici.

Na upit novinara da komentira stav Udruge "Nas Hajduk" koji ne vide smisao tog sastanka u Zagrebu gradonacelnik je odgovorio da je Gradsko vijece razgovaralo, a potom se slozilo da Povjerenstvo ide u Ministarstvo. "Mi ne idemo razgovarati sa HNS- om vec sa Ministarstvom. Tamo nas ceka ministar Vedran Mornar, zamjenik Roko Andricevic i Tomislav Paskvalin koji je zaduzen za sport. Prenijet cemo im sve ono sto se dogadalo, razmisljanja povjerenstva i Gradskog vijeca, kao i Torcide i Udruge "Nas Hajduk", odgovorio je gradonacelnik Baldasar dodavsi da nakon toga Ministarstvo treba odluciti sto ce napraviti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/ekDjbf9fmIg

Novinare je zanimalo hoce li traziti smjenu clana izvrsnog odbora HNS- a i predsjednika nogometnog saveza Splitsko-dalmatinske zupanije Alojzija Suprahe koji je nedavno sudski kaznjen zbog napada na predsjednika HNK Hajduk Marina Brbica na sto je Baldasar rekao da je odmah osudio taj napad, te da podrzava stav Hajduka i Udruge "Nas Hajduk" da HNS nije "kako treba", te da misli kako su u pravu kada traze sve smjene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne bih izdvajao jednu osobu u odnosu na sve ostale jer mislim da je to posljedica cijele situacije koja se dogada. Ako me pitate samo za gospodina Suprahu cini mi se da je to proizvod cijele nesretne situacije i trulezi u HNS-u", izjavio je Baldasar.

https://vine.co/v/OngdgaOQaPt/embed/simple//platform.vine.co/static/scripts/embed.js

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otkrio je i kako ce splitsko povjerenstvo sutra u Zagrebu zatraziti i izmjenu spornog Zakona o sprjecavanju nereda na sportskim natjecanjima, te da je sluzba pripremila vec nekoliko svojih prijedloga izmjena zakona. Gradonacelnik je dodao kako mu se cini da bez obzira na pravo kako HNS predvida da su potpuno samostalni i autonomni, takva jedna organizacija ne moze u potpunosti biti odvojena od drzave, u ovom slucaju od same Lige ili od svih. "Koliko ja znam, oni nisu Sveuciliste", dometnuo je.

Za subotnji veliki prosvjed navijaca na splitskoj Rivi gradonacelnik je rekao kako nije bilo u redu kada su pretjerali sa vrijedanjem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Torcida ima pravo na svoj izricaj koji je uglavnom bio u redu osim u onom dijelu kada je bilo javnog vrijedanja koji mi se ne svida. Trebalo se zadrzati u jednom korektnom izrazavanju navijackih strasti sto je uobicajeno na utakmicama", zakljucio je Baldasar.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo