FOTO: / Uvertira u derbi, Splićani 'razbili' Zagrepčane

Dan uoči najvećeg hrvatskog nogometnog derbija između Dinama i Hajduka, u Splitu je odigran mini derbi između Splita i Lokomotive. Domaćini su na Parku mladeži slavili s 3:0.

30.11.2013.
20:56
VOYO logo

Split je ovom pobjedom preskočio Lokomotive i Rijeku i došao do trećeg mjesta na ljestvici sa 30 bodova, pet bodova iza Hajduka i šest iz Dinama. No, Rijeka će kao i Dinamo i Hajduk svoju utakmicu odigrati u nedjelju, na Kantridi gostuje Slaven Belupo.

Splitovci su više nego zasluženo došli do nove pobjede pred tek oko 150 gledatelja. Nakon početne dominacije, Split je poveo u 30. minuti. Ubacio je Belle, loše je očistila gostujuća obrana, lopta dolazi do mladog Ercega koji ju je štopao prsima i efektno iz voleja pospremio u mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na 2:0 Crveni su povećali odmah početkom nastavka, točnije u 47. minuti. Prizeman ubačaj došao je do Ercega, ovaj iz prve drma vratnicu, lopta se odbija do Glumca koji zabija bez problema.

Točku na i postavio je Mate Bilić u 88. minuti. Odlično je centrirao Belle, a napadač domaćih je bio najviši i najspretniji u kaznenom prostoru Lokosa te glavom zakucao loptu u mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom subotnjem dvoboju Istra je kao gost u Stanovima razbila Zadar s visokih 4:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo