REAL PO TREĆI UZASTOPNI PUT U FINALU LIGE PRVAKA: / Fantastična utakmica odigrana je na Santiago Bernabeuu

Image
Foto: AFP

Real Madrid po treći uzastopni put u finalu Lige prvaka

1.5.2018.
22:19
AFP
VOYO logo

REAL - BAYERN 2-2 (4-3)

Real: Navas; Lucas Vázquez, Varane, Ramos, Marcelo; Kovačić, Kroos, Modrić, Asensio; Ronaldo, Benzema. Klupa: Bale, Kiko Casilla, Nacho, Casemiro, Theo, Mayoral, Ceballos

Bayern: Ulreich, Kimmich, Sule, Hummels, Alaba, Tolisso, Thiago, Muller, James, Ribery, Lewandowski. Klupa: Starke, Rafinha, Mai, Rudy, Dorsch, Martinez, Wagner

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Znalo se da će Bayern Realu biti neugodan protivnik, ali ono što su Bavarci u utorak navečer priredili Los Blancosima uistinu je za pljesak!

REALOVCI OPET ISPISUJU NOGOMETNU POVIJEST: Madriđani porušili brojne rekorde, Zidane i Ronaldo ušli u prestižno društvo

Iako oslabljeni, Bayern je odigrao hrabru utakmicu, u jednom trenutku susreta imao inicijativu, pritisnuo Real, ali nisu uspjeli zabiti još jedan gol koji bi ih odveo u finale najelitnijeg svjetskog klupskog nogometnog natjecanja. Žalit će Nijemci za zicerom Jamesa u prvom poluvremenu. No, idemo redom...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

https://streamable.com/ql66y

Obranili prednost iz prvog dvoboja

Nogometaši Real Madrida imat će priliku treću godinu zaredom boriti se za naslov pobjednika Lige prvaka nakon što su pred svojim navijačima odigrali 2-2 (1-1) s Bayernom, čime su obranili prednost od 2-1 stečenu u prvom dvoboju na Allianz Areni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SVA REALOVA DOSADAŠNJA FINALA: Samo su tri puta gubili u 15 odigranih, znate li od koga?

Benzema zabio dva gola

Oba pogotka za Real postigao je Karim Benzema, u 11. i 46. minuti, dok su strijelci za Bayern bili Joshua Kimmich (3) i James Rodriguez (63).

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

MODRIĆ I KOVAČIĆ U EUFORIJI DOČEKALI KRAJ UTAKMICE: Dok su Realovci slavili, igrači Bayerna nisu mogli doći sebi

Image

MODRIĆ I KOVAČIĆ U EUFORIJI DOČEKALI KRAJ UTAKMICE: Dok su Realovci slavili, igrači Bayerna nisu mogli doći sebi

Uzvrat u Madridu počeo je idealno za Bayern, baš kao i prvi dvoboj odigran prije šest dana u Muenchenu, a čak je i strijelac vodećeg pogotka bio isti.

Joshua Kimmich je već u 3. minuti pokazao izrazitu snalažljivost i hladnokrvnost u kaznenom prostoru kad je, nakon ubačaja Thomasa Muellera s desne strane i loše reakcije Sergija Ramosa, s ruba peterca svladao Keylora Navasa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kova pokrenuo akciju za prvi gol

Svjesni toga da im jedan pogodak nije dovoljan za plasman u finale, gosti su nastavili napadati, ali su u takvoj igri dosta prostora ostavljali Realovim nogometašima za kontranapade, a u njima su glavne 'mete' domaćih veznih igrača bili Cristiano Ronaldo i Karim Benzema.

POGLEDAJTE ZAŠTO SVI HVALE KOVAČIĆA:

U 11. minuti upravo je francuski napadač zatresao mrežu. Akciju je pokrenuo hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić, kojeg je Zinedine Zidane stavio u početnu postavu uz bok Luki Modriću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

James promašio zicer za finale

Kovačić je odlično prebacio igru na lijevi bok i dugačkim dodavanjem poslužio Marcela. Brazilac je poslao ubačaj na drugu vratnicu, gdje je David Alaba zaboravio na Benzemu, a ovome nije bilo teško pogoditi nebranjeni kut, s obzirom na to da je gostujući vratar Sven Ulreich ostao po sredini gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bayern je do novog vodstva mogao doći u 33. minuti. Mats Hummels idealno je poslužio Roberta Lewandowskog u kaznenom prostoru, ali je najbolji strijelac Bavaraca ostao bez pogotka, jer je Navas izašao kao pobjednik. No, u nastavku akcije je Mueller odlično glavom poslužio Jamesa Rodrigueza koji je s dva metra uspio poslati loptu preko grede.

Marcelo igrao rukom?

U 39. minuti je Cristiano Ronaldo uputio prvi opasan udarac, ali je Ulreich dobrom intervencijom izvukao loptu iz lijevog donjeg kuta. Dva puta su tijekom prvog poluvremena gosti tražili od turskog suca Cuneyta Cakira da pokaže na bijelu točku, prvi put zbog starta na Lewandowskom, a drugi put zbog igranja rukom Marcela nakon ubačaja, ali su njihovi protesti bili uzaludni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako je nakon prvog dijela ostalo 1-1, rezultat kojim je Real bio u finalu, ali i koji je ostavljao nadu Bavarcima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, već nakon tridesetak sekundi igre u drugom poluvremenu Real je napravio veliki korak prema trećem uzastopnom finalu Lige prvaka. Tolisso je vraćao loptu Ulreichu, a Bayernov vratar je u dvojbi što napraviti s loptom pogriješio, dopustio da mu ona prođe ispod noge i ravno pred Benzemu koji ju je po drugi put poslao u mrežu za erupciju oduševljenja kod domaćih navijača.

Real nakon gola za 2-1 gusto zbio redove

Zidaneova momčad je nakon pogotka još više zbila redove i čekala novu pogrešku gostiju ili priliku za ubojite protuudare. U 53. minuti Luka Modrić je pokušao preciznim udarcem sa 16 metara svladati Ulreicha, ali je lopta prošla s krive strane vratnice. Minutu poslije Ronaldo je mogao zapečatiti prolaz u finale, ali je njegov udarac nakon ubačaja Marcela završio visoko iznad vrata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Promašaje Madriđana iskoristili su igrači Bayerna i u 63. minuti došli do izjednačujućeg pogotka. Stoper Sule našao se na poziciji desnog krila i odlično ubacio u kazneni prostor. Prvi pokušaj Jamesa Rodrigueza završio je u bloku, ali je Kolumbijac natrčao na odbijenu loptu i provukao je kroz noge Navasu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 74. minuti Tolisso je odlično pucao iz neposredne blizine, ali je Keylor Navas još jednom izašao kao pobjednik, kao što je činio i u prvom dvoboju, kad je bio najbolji igrač Reala.

Kovačić igrao do 73. minute

Bavarci su do kraja utakmice pokušavali doći do pogotka koji bi ih odveo u finale kojem će domaćin biti Kijev, ali i kad bi prošli sve obrambene prepreke, uvijek je tu bio Keylor Navas, svakako najzaslužniji za prolaz Reala u 16. veliko europsko finale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tome u prilog ide i konačna statistika koja je pokazala 20 udaraca gostiju, a samo devet Reala. Od osam udaraca koji su išli u okvir Navas je obranio šest.

Mateo Kovačić je u igri bio do 73. minute, kad ga je zamijenio Casemiro, a Luka Modrić je odigrao vrlo važnu defenzivnu ulogu i zaradio žuti karton u 62. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Real će u finalu, 26. svibnja u Kijevu, igrati protiv boljeg iz dvoboja Liverpoola i Rome. Rimljani će na Olimpicu pokušati nadoknaditi zaostatak od 2-5 iz prve utakmice.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

UŽIVO:

GOTOVA JE UTAKMICA: Real je u finalu po treći uzastopni put u Ligi prvaka:

89' - Casemiro faulira Mullera i dobiva žuti, malo je do kraja utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

83' - James ide van, ulazi Javi Martinez u momčadi Bayerna. Dobio je i pljesak navijača Reala.

79' - Bayern je umalo zabio! Muller je u zraku dobio duel s Brazilcem Marcelom i pucao glavom, Navas krajnjim naporom to izbija u korner i spašava Real još jednom.

74' - NAVAS SPAŠAVA REAL! Što je sad skinuo vratar Reala. Alaba je ubacio, tukao Tolisso kroz gužvu, no Navas je paradom ostavioio Real u igri. Bayern vadi veznjaka Tolissoa, ulazi napadač Sandro Wagner.

72' - Zidane vadi Benzemu, ulazi Bale. Kovačić završava utakmicu, Casemiro će na teren umjesto njega. Dobio je pljesak Kovačić za svoju igru večeras.

66' - Lucas Vazquez je opomenut.

68' - Bayern nastavlja napadati, jure Bavarci po pogodak vrijedan finala Lige prvaka.

63' - GOOOL - James, bivši igrač Reala, zabija gol i ne slavi. Naletio je na odbijanac i ovaj put iz neposredne blizine pogodio pored Keylora Navasa za 2-2. Bayernu sada fali gol za polufinale, ali pod uvjetom da ne primi pogodak. Kakva luda utakmica u Madridu!

62' - Prvi žuti karton na susretu, dobio ga je Luka Modrić.

57' - Bayern unatoč golu ima više loptu u svojim nogama. No, Real strpljivo čeka priliku iz protunapada. Igra se ubitačnim tempom.

54' - Opasno živi sad Bayern! Prvo je Asensio opasno ubacio iz jedne kontre, a Ronaldo nakon toga promašio čisti zicer. Portugalac ni sam ne vjeruje da je to promašio.

53' - Luka Modrić opasno je tukao s 15 metara iz kosa, na drugoj vratnici nije stigao Ronaldo.

51' - Bayern ne misli podići bijelu zastavu. Alaba je opasan, Alaba šutira iskosa, no Navas to skida i odbija u korner.

47' - GOOOL: Benzema je zabio nakon 28 sekundi igre u drugom poluvremenu. Kakav poklon Svena Ulreicha! Tolisso je vratio malo riskantnu loptu, a Ulreich, nesiguran smije li rukom igrati zbog indirekta kreće nogom, pa staje i pušta loptu prema Benzemi koji zabija na prazan gol. Nevjerojatno što su sad sebi priredili Bavarci.

46' - POČELO JE DRUGO POLUVRIJEME: Nema promjena u momčadima

45+1' - GOTOVO JE PRVO POLUVRIJEME: Bayern je ostavio bolji dojam u prvom poluvremenu, Real igra podređeno, Bavarci nabrijano, bacili su se na glavu Nijemci i da je James bio precizniji, imali bi finale u rukama.

POGLEDAJTE ZAŠTO SVI HVALE KOVAČIĆA:

45' - Sudačka nadoknada je minuta.

45' - Tolisso je tukao s nekih 24 metra, blizu je to prohujalo vratnice.

44' - Modrić je koristan i u obrani, sad je spriječio jednu opasnost koja je nastajala na lijevoj strani, zakuhali su Alaba i Ribery.

39' - Pucao je Ronaldo, Ulreich je obranio u korner nakon kojega Real trese mrežu, ali s krive strane. Publika je skočila na noge nakon ove šanse.

33' - Kakva prilika za Bayern! Lewandowski je bio u sjajnoj situaciji, tukao s nekih 7 metara nakon što je ogroman posao napravio Kimmich, Navas je skinuo njegov udarac, a odbijenu loptu nije uspio pospremiti u mrežu iz odbijanca natrčali James.

32' Ribery je promiješao obranu Reala, loptu je potom poslao do Mullera, ali je njegov udarac bio preslab za Navasa.

28' Još je jednom Real opasno zaprijetio. Ronaldo je poslužio Marcela na lijevoj strani 16-erca, očekivala se njegova povratna lopta, no na kraju je Ulrich odlično reagirao.

23' Ronaldo je zaprijetio s ruba 16-erca, ali je lopta završila preko gola.

22' Kimmich je opasno centrirao u kazneni prostor, ali je obrana Reala uspjela očistiti opasnost.

20' Utakmica je dosta izjednačena. Real ima nešto više loptu u posjedu.

11'- GOOL Karim Benzema zabio je glavom za 1:1 nakon krasnog centaršuta Marcela. Brazilca je prethodno savršeno poslužio Mateo Kovačić.

3'- GOOL - Kimmich je bio na pravom mjestu te je došao do odbijanca unutar šestnaesterca i zakucao loptu uz lijevu stativu.

1' Utakmica je počela.

20:43 - Ronaldo će preskočiti Xavija na listi igrača s najviše nastupa. Portugalcu će ovo biti 152. Jedino je ispred njega Casillas.

20:28 Igrači su odradili zagrijavanje.

19:42 - Bayern je ostao i bez Martineza. On se baš kao i Robben nije u potpunosti oporavio od ozljede. Međutim, trener ga je ipak stavio na klupu.

19:35 - Navijači su napravili spektakl na ulicama Madrida. O tome više pročitajte ovdje.

19:30 - Stigao je sastav Reala. Pomalo iznenađujuće priliku od prve minute dobili su Kovačić i Benzema. Vatreni je vjerojanto dobio zadatak pomoći Vazquezu oko Riberyja. Krilni napadač Reala morat će igrati na beku zbog ozljede Danija Carvajala. Zidane je također bez Isca zbog ozljede na prošlom susretu

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo