'Što je Modrić bliže, tribine će više uživati!'

18.8.2012.
11:22
VOYO logo

Tako su se Španjolci pozabavili s mogućom pozicijom koju bi Modrić mogao zauzeti u postavi Jose Mourinha. S obzirom na veliki izbor igrača koji ima trener najtrofejnijeg europskog kluba, AS se pozabavio pitanjem kako bi se Luka snašao na čijoj poziciji u veznoj liniji, koju su prošle sezone uglavnom okupirali Xabi Alonso, Sami Khedira i Mesut Özil.

"Modrić posjeduje sjajne razigravačke sposobnosti, stoga bi se najbolje snašao na poziciji ofenzivnog veznog. Njegova virtuoznost u razigravanju je sjajna, a uz to dribla, mijenja ritam utakmice u sekundi, te dijeli milimetarski točna dugačka dodavanja. Uz to izvodi jedanaesterce i slobodne udarce što je samo još jedan dodatan plus za madridsku momčad. No ipak, od Modrića će se tražiti malo više golova u odnosu na prošlu sezonu (pet golova za Tottenham)", piše AS.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada bi igrao umjesto Khedire?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U postavi s Özilom i Xabijem Alonsom bio bi to vrlo ofenzivni Real, koji bi morao pripaziti malo više na obranu. No, Hrvat može pokriti i mjesto zadnjeg veznog, što je sjajno pokazivao i u Spursima. Za razliku od Khedire, Modrić može povesti kontra-napad s te pozicije."

Umjesto Xabi Alonsa?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Umor je na kraju prošle sezone bio veliki neprijatelj Xabiju. Modrić kvalitetno može uskočiti i na Španjolčevu poziciju ako zatreba. Tada bi mogao igrati nešto ofenzivnije s obzirom na to da bi mu leđa pokrivao uvijek pouzdani Khedira."

Umjesto Özila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nijemac je prošle sezone pokazao da ima svojih uspona i padova, odnosno da zna igrati toplo-hladno. Modrić bi i njega mogao kvalitetno zamijeniti. Štoviše, Hrvat bi na njegovoj poziciji bio bolje rješenje sa svojim brzim, dugačkim dodavanjima prema Cristianu Ronaldu i Karimu Benzemi. Što je Modrić bliže golu i ima odrješitije ruke, to će tribine Santiago Bernabeua više uživati", zaključuje AS.

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo