ŠPANJOLSKA ZAVIJENA U CRNO: / Preminuo legendarni napadač i bivši igrač Barcelone

Image
Foto: Screenshot

Sudjelovao je na dva Svjetska prvenstva (1978. i 1982.) te na Euru 1980.

28.2.2018.
8:47
Screenshot
VOYO logo

Legendarni španjolski nogometaš Enrique Castro Quini (68) preminuo je od posljedica srčanog udara kojeg je pretrpio u utorak popodne, javlja Marca.

Nekadašnji napadač odigrao je 381 utakmicu u dresu Sportinga iz Gijona te je pritom upisao 214 golova. Nakon 12 godina u tom klubu prešao je u Barcelonu gdje se zadržao četiri godine. U 100 nstupa u dresu katalonskog diva dao je 54 pogotka da bi se nakon toga vratio u Soorting gdje je u naredne dvije sezone prije odlaska u mirovinu dao još 17 golova u 62 nastupa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otmica

Za reprezentaciju je odigrao 35 utakmica u kojima je dao osam golova. Sudjelovao je na dva Svjetska prvenstva (1978. i 1982.) te na Euru 1980. Pet puta je tijekom karijere bio najbolji strijelac španjolskog prvenstva, a u sezoni 1978–79 proglašen je najboljim španjolskim nogometašem.

Quini je, inače, 1. ožujka 1981. nakon što je dao dva gola za Barcelonu protiv Herculesa doživio je otmicu. Poslije 25 dana, tijekom kojih je klub uspio doći samo do jednog remija u četiri utakmice i na kraju ostati bez naslova, napokon je oslobođen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poslije su se pojavile priče da je tijekom tog perioda razvio Stockoholmski sindrom jer nije htio tužiti otmičare te nikada nije tražio odštetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo