ŠPANJOLCI PREUZELI HRVATSKOG PRVOLIGAŠA: / Najavljuju otplatu svih dugova i stabilizaciju kluba!

Image
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Španjolci ušli u Istru

28.6.2018.
18:11
Dusko Marusic/PIXSELL
VOYO logo

Grupacija Baskonia - Alavés iz Španjolske i službeno je preuzela Nogometni klub Istra 1961,, priopćio je u četvrtak pulski prvoligaš na svojim službenim internetskim stranicama.

Stabilizacija je prioritet

Ustvrdivši kako je riječ o dugoročnom projektu kojim se proširuje postojeća međunarodna sportska mreža ove grupacije, u priopćenju se navodi kako je grupacija Baskonia - Alavés preuzela obvezu podmirenja dugova kluba koji su stvoreni za vrijeme prethodnih vlasnika, te planira stabilizirati klub primjenom profesionalne metodologije rada grupacije i to kako u financijskom i upravljačkom smislu, tako i u sportskom smislu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Razvoj mladih nogometaša

"Grupacija posebnu pozornost pridaje razvoju mlađih uzrasta, te prepoznavanju talentiranih igrača iz područja Istre i šire regije, a radi priključenja strukturi kluba. Upravo zato, grupaciji je iznimna čast biti u mogućnosti razvijati projekt Nogometnog kluba Istra 1961 i to u regiji koja po svojim karakteristikama, mentalitetu i predanosti radu, dijeli sličnosti s Baskijskom regijom" - stoji u priopćenju za javnost.

Vratili pozajmicu

Inače, kako se doznaje, u postupku preuzimanja Istre 1961, španjolska je grupacija isplatila pozajmicu Kermas Grupi poduzetnika Danka Končara kojom je u zadnji trenutak pred kraj prošlog prvenstva, klub spašen od gubitka licence.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo