ŠPANJOLCI OTKRIVAJU PAKT IZMEĐU RAKITIĆA I TRENERA: / Djeluje li ovo i vama kao omalovažavanje hrvatskog veznjaka!?

Image
Foto: AFP

Ovo kao da sugerira da kvaliteta nije ono što Rakitića drži u početnih 11

20.11.2018.
13:35
AFP
VOYO logo

Ivan Rakitić uživao je status nedodirljivog igrača u vrijeme dok je nogometnu momčad Barcelone vodio Luis Enrique, a njegova se pozicija u momčadi nakrcanoj kvalitetom ne mijenja niti pod trenerskom palicom Ernestea Valverdea. Kao da ništa ne može Rakitića izgurati iz početne momčadi španjolskog prvaka...

Samo tri utakmice propustio je Rakitić u posljednje dvije godine za Barcelonu, od čega su dvije bile utakmice u Kupu kralja. Španjolski Sport navodi da 30-godišnji hrvatski nogometaš 'nije naviknut na to da ima ikakav odmor', dodajući i da je to razlog zbog kojega je Valverde bio protiv realizacije njegova transfera u Paris Saint-Germain koji je u ljetnim mjesecima nudio 90 milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne samo zbog kvalitete

Tvrdi se da je u klubu razgovarano o tome treba li ga ili ne prodati, da je sam Rakitić razmatrao treba li prihvatiti ogromnu ponudu, a da je Valverde bio odlučan u namjeri da ga zadrži. I tu dolazi do zanimljivosti koju navodi izvor pišući o 'PSG paktu'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sporazum je to između trenera i igrača kojim je spriječen njegov odlazak, a istovremeno je njime Rakitić sebi zacementirao mjesto u postavi. 'Valverde je, u zamjenu za to što ga nije pustio u PSG, dužan slijepo vjerovati Hrvatu, osiguravajući mu tretman kakvog je uživao dosad', piše Sport dodajući da je spomenuti pakt 'u klubu prepoznat kao razlog zbog čega je Rakitić dosad toliko korišten, što je možda i uzrokovalo povećanje rizika od njegove ozljede'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo