ŠPANJOLCI MU SE KLANJAJU TVRDNJOM: / Rakitić je ključni igrač Barcelone

Image
Foto: AFP
28.3.2016.
19:22
AFP
VOYO logo

"Hrvat je postao ključni igrač u momčadi Luisa Enriquea od dolaska iz Seville 2014. godine. Pomaže Sergiju Busquetsu u obrambenim zaduženjima, fantastično se slaže s Lionelom Messijem i pokriva Danija Alvesa kada Brazilac krene desnim bokom u napad. On nije najvještiji igrač, a nije niti blagoslovljen velikom brzinom, no Luis Enrique ne može zamisliti dan u kojem starta bez Hrvata", piše autor teksta koji statistikom potvrđuje napisano.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ugovor kao nagrada

Navodi se tako da je Rakitić igrač koji je u ovoj sezoni upisao najviše nastupa za Barcelonu, a od tih 46 u njih 38 bio je u udarnoj postavi sastava. Drugi na tom popisu je Luis Suarez sa tri odigrane utakmice manje, sve od prve do posljednje minute.

Dodaje se da je hrvatski veznjak vrijednost potvrdio u prvom El clasicu sezone, onom odigranom u listopadu u kojem je Barcelona s 4:0 bila bolja od Reala u Madridu, i zaključuje kako se očekuje da ga Barcelona nagradi novim ugovorom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Španjolski derbi, koji se igra u 31. ligaškom kolu, Barcelona dočekuje kao vodeća momčad ljestvice na kojoj uživa deset bodova prednosti pred trećeplasiranim Real Madridom (76-66).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo