RUSIJA - EGIPAT 3-1: / Ludnica na tribinama, domaćin praktički osigurao osminu finala. Salah i Egipat spremaju se kućama

Image
Foto: AFP

Nogometaši Rusije svladali su Egipat 3-1 u utakmici 2. kola skupine A Svjetskog prvenstva.

19.6.2018.
21:52
AFP
VOYO logo

U dvoboju 2. kola A skupine ruski nogometaši su u utorak u Sankt Peterburgu pobijedili Egipat sa 3-1 (0-0) i praktički osigurali osminu finala, a Egipćanima nije pomogao ni nedovoljno oporavljeni Mohamed Salah, koji je igrao od prve minute. Domaćini SP-a stigli su do druge pobjede na prvenstvu postigavši tri gola u razmaku od 15 minuta u drugom poluvremenu. Rusi imaju 6 bodova i gol-razliku 8-1 te ih samo nevjerojatni ishodi preostalih utakmica mogu ostaviti bez jednog od prva dva mjesta u skupini. U srijedu u ovoj skupini igraju Saudijska Arabija i Urugvaj.

Okuraženi visokom pobjedom od 5-0 protiv Saudijske Arabije na startu prvenstva Rusi su na početku susreta stvorili jaki pritisak i u 6. minuti dva puta zaprijetili. Prvo je je glavom pokušao stoper Ignašević, čiji je udarac obranio golman El Shenawy, a potom je Golovin pucao sa 18 metara, ali neprecizno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Autogol otvorio utakmicu

Početne napade Egipćani su uspješno obranili, a potom je uspostavljena i ravnoteža na terenu. Ruskim vratima prvi je u 16. minuti zaprijetio Trezeguet, koji sa 15 metara iskosa pokušava plasiranom loptom, ali ona odlazi pored gola. U 42. minuti ukazao se i napadač Liverpoola Mohamed Salah, koji zbog ozljede u finalu Lige prvaka nije igrao u porazu od Urugvaja (0-1). Salah je primio loptu na rubu kaznenog prostora, te je opalio iz okreta, ali trunku neprecizno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 47. minuti Rusija je povela "ni iz čega". Zobnin je sa 20 metara traljavo pucao, a egipatski kapetan branič Ahmed Fathi katastrofalno reagira i šalje loptu u svoju mrežu.

Egipćani su nakon primljenog gola jurnuli prema ruskom golu i u 56. minuti Salah se našao u prilici. Pucao je sa osam metara, ali ruski branič Fernandes odbija u korner.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tri minute riješile pobjednika

Ubrzo nakon toga Rusi su riješili pitanje pobjednika, postigavši dva gola u razmaku od tri minute. Lijepu akciju u 59. minuti okrunio je Denis Čerišev, kojemu je to treći gol na prvenstvu. A u 62. minuti stoper Kutepov je sa svoje polovice igrališta poslao dugu loptu prema kaznenom prostoru protivnika koju je odlično uštopao centarfor Artem Dzyuba i potom zabio za 3-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do kraja susreta pao je još jedan gol. Utješni pogodak za Egipćane zabio je Mohamed Salah u 73. minuti iz penala kojeg je sam izborio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


RUSIJA - EGIPAT 3-1

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90. minuta: Igrat će se četiri minute sudačke nadoknade utakmice.

84. minuta: Egipćani pokušavaju - ne ide im.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

73. minuta: GOOOOOOL! Egipat smanjuje na 1-3 zgoditkom Mohameda Salaha s bijele točke.

Jedanaesterac je Salah izborio sam, a potvrdio ga je VAR. Ovo je prvi primljeni gol ruske reprezentacije na dosadašnjem dijelu SP-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

61. minuta: GOOOOOOL! Rusija vodi 3-0 i zasad je na nevjerojatnoj razlici pogodaka s osam postignutih i nula primljenih, a još nije kraj susreta. Dzjuba je strijelac za povećanje prednosti na 3-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

58. minuta: GOOOOOOL! Strijelac je Čerišev.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

47. minuta: GOOOOOL! Rusija vodi 1-0 autogolom egipatskog kapetana Ahmeda Fathija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

45. minuta: Kraj prvog poluvremena, početnih 0-0 i dalje na semaforu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

42. minuta: Bilo je šansi, a najbolja je upravo stigli iz lijeve noge Mohameda Salaha. Malo pored gola...

35. minuta: Prebacili su se Egipćani iz uvodnih 4-2-3-1 u 4-4-2 formaciju sa Salahom sad uz Mohsena. Bitno jer Salah nije dovoljno oporavljen za višak obrambenih zaduženja i još važnije - Faraonima je zbog poraza u prvoj utakmici nužno dohvatiti tri boda žele li nešto više od samog sudjelovanja na Mundijalu..

Tekst se nastavlja ispod oglasa

30. minuta: Malo se utakmica 'razvodnila' no ne može se reći da nije uzbudljivo. Egipat se i dalje brani, i to vrlo dobro pa pokušaji domaćina Mundijala ostaju negdje u njihovim blokovima...

25. minuta: Drže Rusi Salaha daleko od šanse da dokaže kvalitetu, no našao se nogometaš Liverpoola u prilici iz koje je tako često znao ugroziti suparnika. Odlučio se na dodavanje Trezeguetu, a ovaj prokockao priliku...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

20. minuta: Čerišev sjajno s 20-ak metara, lopta je prohujala iznad grede. Bio je ovo već sedmi udarac na utakmici, pet su ih uputili ruski nogometaši.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

16. minuta: Prilika za prilikom. Prvo je Mohsen ubacivanje iz kuta iskoristio za udarac koji prolazi nedaleko od okvira gola, potom je Trezeguet ciljao malu mrežu no i to ide pored gola.

12. minuta: Zaboravite prethodni upis, sve je u znaku ruske nogometne reprezentacije koja apsolutno dominira u uvodnim minutama utakmice. Igra se na polovici Egipta koji se već minutama brani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

5. minuta: Obećavajući uvod utakmice. Zasad sve prolazi u posjedu lopte u nogama egipatskih nogometaša, ruski su orijentirani na kontranapade. U jednom takvom siguran na golu bio je Elshenawy.

1. minuta: Utakmica je započela


Rusija je u otvarajućoj utakmici Mundijala rezultatom 5-0 deklasirala nedoraslu reprezentaciju Saudijske Arabije, Egipat pretrpio minimalni 0-1 poraz od Urugvaja.

Stadion u St. Peterburgu ispunjen je do posljednjeg mjesta.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo