VIDEO: / U 10 minuta pometena 'nesuđena senzacija Svjetskog prvenstva'

Ipak ništa od senzacije! Belgija je u svojoj prvoj utakmici na SP-u došla do pobjede protiv čvrstog Alžira rezultatom 2:1. I to u utakmici u kojoj je Alžir dobar dio dvoboja vodio.

17.6.2014.
15:18
VOYO logo

BELGIJA: Courtois, Kompany, Van Buyten, Alderweireld, Vertonghen, Witsel, Fellaini, Hazard, Mirallas, De Bruyne, Lukaku.

ALŽIR: Rais, Belkalem, Bougherra, Ghoulam, Mandi, Taider, Yebda, Soudani, Brahimi, Fergouli, Slimani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Strijelci: 0:1 Feghouli (25. minuta), 1:1 Felaini (70.), 2:1 Mertens (80.) Još dva dinamovca otvorila su Svjetsko prvenstvo. Jedan bivši, aktualni izbornik Alžira je bivši Dinamov trener Vahid Halilhodžić, a drugi je napadaču afričke reprezentacije El Arbi Hiller Soudani, jedan od najboljih Dinamovih igrača.

Očekivali smo više od Belgije u prvom poluvremenu. Jer ipak, radi se o reprezentaciji koja je po većini nogometnih stručnjaka dark horse ovoga prvenstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Snažna momčad Belgije, s kojom je i Hrvatska igrala u kvalifikacijama za SP, i koja je bila ispred naših Vatrenih, nije mogla, ili znala, kako god, protiv Vahinihh nogometaša koji su ih usjeli paralizirati. Alžir je pokazao začuđujuću mirnoću i čekao svoje prilike iz polukontre i kontre. Upravo u jednoj takvoj situaciji su došli i do jedanaesterca u 25. minuti.

Ubacili su loptu sa lijeve strane a Vertonghen je s leđa srušio Feghoulija i sudac je pokazao na bijelu točku. Siguran izvođać bio je Feghouli i Alžir je senzacionalno poveo u Belo Horizonteu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

https://vine.co/v/MIQ65JgejU2/embed/simple//platform.vine.co/static/scripts/embed.js

Ovo je bio prvi pogodak Alžira na Svjetskim prvenstvima nakon 1986. godine. Belgija je tada prebacila u višu brzinu, ali do kraja prvog poluvremena se nije uspijela oporaviti od šoka. I u svlačionicu su otišli pognutih glava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Belgija je bolje zaigrala u drugom poluvremenu, puno brže u napadu, ali Alžir se nije predavao. I dalje je odlično stajao u obrani i brzom tranzicijom tjerao belgijske igrače od svoga gola u obranu.

Ali, onda je u igru ušao Fellaini i stvar je bila riješena. Odlični belgijski ofenzivac unio je nemir u obranu Alžira i u 70. minuti postigao lijep pogodak za izjednačenje. Alžir se nije predavao, ali odnos kvalitete je ipak sve više dolazio do izražaja. Hazard je svojim brzim driblinzima izluđivao Bougherra i društvo i stvar je u 80. minuti bila riješena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

https://vine.co/v/MI2uzg0wPUa/embed/simple//platform.vine.co/static/scripts/embed.js

Hazard je povukao brzu kontru i dodao na desnu stranu za Mertensa koji je s desetak metara topovskim udarcem probio vratara Mbolhija za vodstvo Belgije. I to je bio kraj za hrabri Alžir koji ipak nije mogao do senzacije protiv ovako kvalitetnog protivnika. Ali, sve čestitke Vahi koji se pokazao kao pravi stari nogometni lisac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Fizički su belgijski reprezentativci puno jači i u boljoj spremi od mojih nogometaša – izjavio je Vahid Halilhodžić, izbornik reprezentacije Alžira, nakon poraza 2-1 od Belgije…

Pokazao se Halilhodžićev Alžir kao vrlo tvrd orah protiv favorizirane Belgije, te je do 70. minuti držao vodstvo 1-0, ali je na kraju ipak presudila velika razlika u kvaliteti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Dopustili smo im da previše igraju u drugom poluvremenu. Trebali smo malo više trčati, pokazati malo više hrabrosti. Nismo očekivali da će Belgija zabiti taj drugi gol. Fizički su Belgijanci puno jači od nas. Mojim igračima je nedostajalo snage u drugom poluvremenu. Neki od njih su tražili zamjenu – veli bivši Dinamov trener.

- Drugo poluvrijeme je pokazalo razliku između Belgije i Alžira u iskustvu. Mi smo napravili neke male pogreške, a oni su demonstrirali svježinu. Opet, pokazali smo dosta kvalitete u našoj igri. Ja imam određeni broj igrača koji su ograničeni, oni su mladi, nemaju iskustva. Ne mogu izdržati 90 minuta. Svaki alžirski igrač mora popraviti svoju fizičku spremu za 30 do 50 posto. Belgijanci su u puno boljoj fizičkoj spremi. Unatoč tome, mogli smo čak i pobijediti. Moja momčad je dala koliko je mogla u ovom trenutku – rekao je Halilhodžić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo