potrebno više infrastrukture / SP 2022. neće se igrati u jednoj državi? Infantino uz Katar možda uvede još tri domaćina

FIFA je planove o proširenju s 32 reprezentacije na 48 imala za Svjetsko prvenstvo 2026. godine, ali Infantino ima drugačije planove

14.12.2018.
19:50
VOYO logo

Predsjednik FIFA-e Gianni Infantino ponovno najavljuje proširenje Svjetskog prvenstva već u Kataru za četiri godine. No ovoga puta pojasnio je kako to misli realizirati.

FIFA je planove o proširenju s 32 reprezentacije na 48 imala za Svjetsko prvenstvo 2026. godine, ali Infantino ima drugačije planove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Katar će imati osam izgrađenih stadiona za prvenstvo, što ne bi bilo dovoljno za dodatnih 16 reprezentacija. No predsjednik FIFA-e najavljuje mogućnost da se dio domaćinstva prebaci na još tri arapske države. To su dvije zemlje Perzijskog zaljeva Bahrein i Saudijska Arabija, dok bi treći novi domaćin bio Egipat.

No mnogi su sumnjičavi prema ovom prijedlogu zbog iznimno zamršenih geo-političkih prilika u tim dijelovima svijeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Je li izvedivo ili ne? To je pitanje. Je li izvedivo samo u Kataru? Jako teško. Je li izvedivo da se nekoliko utakmica odigra u susjednim zemljama? Da, to je opcija. Naravno, ja nisam od tamo da bi znao kakvo je stanje, ne pratim vijesti i ne znam što se tamo događa. No, mi smo u nogometu, ne u politici. A u nogometu ponekad snovi postanu stvarnost", izjavio je predsjednik FIFA-e Gianni Infantino.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo