TRI DERBIJA U ČETIRI KOLA /

Šokirani i neuvjerljivi Osijek čeka 'pakao' u HNL-u: 'Sad ćemo dobiti odgovor u kojem smjeru ide klub'

Image

NK Osijek nije oduševio navijače u uvodnom dijelu sezone. Je li još prerano ili je momčad stvarno limitirana, što Osječani mogu očekivati u predstojećem paklenom dijelu?

Silvijo Maksan

Silvijo Maksan

Najviše voli raditi intervjue sa sportašima, odličan novinar i 'pravi terenac'

9.8.2024.
6:18
VOYO logo

Dinamo i Osijek u nedjelju od 21.00 na Opus Areni igraju prvi derbi u novoj HNL sezoni. Bit će to utakmica 2. kola. Osijek nije dobro ušao u sezonu, simpatizeri nogometnog kluba iz grada na Dravi nisu zadovoljni i presretni prikazanom igrom svojih ljubimaca. U 1. kolu su izgubili na svom stadionu od povratnika u ligu Šibenika. Jučer su odigrali 1-1 protiv Zire 1-1, u prvoj utakmici trećeg pretkola Konferencijske lige na Opus Areni, primivši gol iz penala u 96. U euro utakmici ranije protiv Levadije, kojoj su dali samo jedan gol u uzvratu, isto nisu blistali. Dakle, posljednje tri utakmice, od 4 službene dosad, nisu Osječani bili na nivou.

Image
LOV NA EUROPU /

Šok u 96. na Opus Areni: Osijek dugo vodio golom mladog Matkovića, a onda primio gol iz penala u nadoknadi

Image
LOV NA EUROPU /

Šok u 96. na Opus Areni: Osijek dugo vodio golom mladog Matkovića, a onda primio gol iz penala u nadoknadi

Takvima im u goste sad dolazi Dinamo, koji je s petardom protiv Istre u Zagrebu krenuo u novu sezonu, po oluji i jakom nevremenu koje je zahvatilo Zagreb prošlog petka. Robert Špehar, legendarni bivši golgeter Osijeka, među ostalim klubovima, nekadašnji reprezentativac Hrvatske, 9. najbolji strijelac HNL-a svih vremena sa 86 golova na kontu, najavio nam je utakmicu i pakleni period za NK Osijek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dinamo je odlično, furiozno krenuo u novu sezonu HNL-a, a Osijek čeka zahtjevni period koji će dati odgovore na neka pitanja. Pregazili su Zagrepčani Istru, djelovali su sjajno, raspoloženo, atraktivno i efikasno iznad svega. Dinamo je čak i bez Petkovića pokazao da može biti jak. Imali su odličnog Kulenovića u napadu. Možda to Petkoviću bude dodatni motiv kad zaigra, da igra angažiranije svaku utakmicu", navodi za Net.hr Robert Špehar i dodaje:

Image
Foto: Ivica Galović/PIXSELL

"Znamo da se s Petkovićem nikad ne zna. Suigrači su pokazali da mogu i bez njega biti napadački efikasni i ako Petković bude pravi i na razini, to će biti veliki plus za Jakirovićevu ekipu. Naravno, i veliki problem Osijeku. Jer, Dinamo dolazi na Opus Arenu u dobrom raspoloženju održati dobru formu prije utakmice za Ligu prvaka. Dinamovci dolaze svježi i odmorni i mom Osijeku neće biti lako. Za razliku od Dinama, Osijek je prošao prvi krug kvalifikacija, ali ipak protiv vidno slabijeg protivnika".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rezultat je bio pozitivniji od umjetničkog dojma koji je Osijek pokazao u te 2 utakmice...

"Čekali smo prvo kolo protiv Šibenika, da vidimo gdje je NK Osijek u ovom trenutku. Međutim, dogodio se debakl. Ne možemo još davati nekakve konačne zaključke gdje je u ovom trenutku Osijek, je li momčad 'opet u prosjeku', tvrditi da momčad niti ne zna gdje je s igrom, ali da su stvari svjetle, nisu. Vidjeli smo jučer kako je završilo protiv Zire i ako ćemo suditi po tome, onda se Osijeku ne piše dobro, tim više nakon nenadanog odlaska Miéreza", ističe Robert Špehar.

Raspored je za Osijek neumoljiv...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"I to u situaciji kad su igrački oslabljeni klub čekaju derbiji s Rijekom i Hajdukom. Dakle, Osijek će u 4. kola odigrati protiv tri najjače momčadi u Hrvatskoj plus protiv Gorice u gostima, nakon Dinama. Sad ćemo dobiti odgovor gdje je stvarno prva momčad NK Osijek, u kojem nas smjeru vodi Boto i novi trener Federico Coppitelli i je li pred navijačima Osijeka dobra sezona ili još jedna sezona mučenja i utapanja u prosječnost HNL-a, prema zadovoljavanju sa 4. mjestom. Dinamo je favorit u Osijeku, ali iskreno se nadam da će se Osijek konsolidirati i pokazati da nije sve tako crno kako se trenutno čini", zaključio je Robert Špehar.

Raspored za Osijek od drugog do šestog kola HNL-a:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

11.kolovoza - Dinamo na Opus Areni (21.00).

18. kolovoza - Gorica u gostima (21.00).

24. kolovoza - Rijeka na Opus Areni (19.00).

31. kolovoza - Hajduk na Poljudu (19.00).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Proslavljeni nogometaš dao nam je hit blagdanski intervju usred kojeg je imao simpatičnu intervenciju zbog mačaka

Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo