ŠOKANTNA UTAKMICA: / Tri vratnice zaustavile preokret malih Vatrenih

Image
Foto: Screenshot

Hrvatski nogometaši do 17 godina i drugi put su remizirali na Svjetskom prvenstvu u Čileu. Nakon 0:0 protiv domaćina na otvaranju SP-a, momčad Darija Bašića odigrala je 2:2 protiv SAD-a.

21.10.2015.
0:03
Screenshot
VOYO logo

Gubili su mali Vatreni 0:2, Amerikance je u vodstvo doveo Christian Pulisic, igrač hrvatskog porijekla. Dobio je loptu u prostor, sam izašao pred vratara Šempera i smireno ga svladao za 1:0.

Hrvat Pulisic najbolji kod SAD-a

Vodstvo gostiju kao da je presjeklo mlade Hrvate, a Pulisic je mogao povećati prednost osam minuta nakon pogotka. Njegov udarac s 18 metara blokirala je ipak obrana. Odličnu prigodu imao je Vazquez u 35. minuti, sam je na tri, četiri metra ostao pred Šemperom, ali je jako loše pucao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, u 40. minuti Vazquez je bio precizniji. Ponovno se istaknuo Pulisic, prošao po desnoj strani, odlično ubacio u sredini, a Vazquez je bio najviši u skoku i pogodio za 2:0.

Nakon toga, izbornik Bašić odlučio se za dvije izmjene već u 44. minuti. Umjesto Đuraseka i Erlića ušli su Đira i Ivanušec.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Amerikanci su propustili dotući Vatrene u 47. minuti, Vazquez je išao sam prema Šemperu nakon pogreške hrvatske obrane. Soldo mu je uspio uklizavanjem u posljednjem trenutku oduzeti loptu.

No, Hrvatska je uspjela izjednačiti. Na 1:2 smanjio je Majić u 65. minuti. Nakon gužve u kaznenom prostoju, lopta se odbila do hrvatskog igrača, koji je zabio sa šest, sedam metara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pogodili tri vratnice!

Za 2:2 pogodak je postigao Ivanušec nakon što je sjanu akciju odigrao Brekalo i pronašao suigrača povratnom loptom. S ruba 16-erca Ivanušec je bio precizan.

Mogla je Hrvatska do pobjede, do kraja utakmice pogodila je Bašićeva momčad još tri puta vratnicu!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvo je u 81. minuti udarcem iz daljine lijevu vratnicu pogodio Brekalo. Vratnica se "zainatila" i u sudačkoj nadoknadi. U istoj akciji, prvo je okvir gola pogodio Brekalo, a onda i Lovren.

Hrvatska ima dva boda, za prolaz neće smjeti izgubiti protiv Nigerije u posljednjem kolu. Ta se utakmica igra u jedan sat, u noći s petka na subotu u Coquimbi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo